Essie – fifth avenue

Toen ik laatst deze rode lipstick van Essence droeg, kreeg ik spontaan zin in rode nagellak. Helaas was mijn felle, rode nagellak van het budgetmerk W7 niet meer goed en moest ik deze weg gooien. Gelukkig vond ik een paar dagen daarna bij de Big Bazaar een pakketje waar drie Essie nagellakjes in zaten, waaronder een felle rood. Ik kocht het pakketje en probeerde de felle rood uit. Benieuwd?

De lakjes die in het doosje zaten zien er net iets anders uit dan ik gewend ben. De Essie lakjes hebben vaak een groot potje, maar dit is een soort mini versie. Het flesje is lang en dun. De rest is verder wel hetzelfde. Normaal hebben Essie lakjes ook zo’n witte dop en staat het merk in het glas.

De kleur die ik je vandaag wil laten zien is fifth avenue. Dit is een felrode tint die, denk ik, veel mensen goed staat. Ik vind het in ieder geval een hele gave tint en ik zal deze vaak gaan dragen. Het is zo’n mooie basic rood die toch lekker opvalt.

Het kwastje is hetzelfde als bij de gewone Essie lakjes. Gelukkig maar, want ik vind deze altijd erg fijn werken. Mijn pinknagel kan ik met één veeg compleet bedekken en ook mijn andere nagels zijn zo gedaan. Ook droogt de lak lekker snel als je een niet al te dikke laag aanbrengt. De lak dekt vrijwel perfect in één laagje, maar om het nog net iets mooier te maken gebruik ik altijd twee laagjes.

Wat me wel opviel na het lakken, was dat er wat kleine luchtbelletjes op mijn nagel zitten zodra de lak droog was. Op bovenstaande foto zie je dit een beetje. Het valt niet heel erg op, maar ik vind het wel jammer. Ik heb mijn nagels wel in de zon op een warme dag gelakt. Misschien dat de bubbeltjes daardoor komen?

De lak blijft bij mij zeker wel drie/vier dagen perfect op z’n plek. Daarna krijg ik vaak een kleine chip bij mijn zwakste nagel. Vaak doe ik er dan een heel klein beetje nieuwe lak overheen en kunnen mijn nagels nog een paar dagen langer mee.

Ik ben erg tevreden over fifth avenue van Essie. Ik ben sowieso groot van van de Essie lakjes. Ze lakken fijn, drogen snel en ze blijven voor mijn doen aardig lang zitten. Fifth avenue is gewoon een prachtige kleur die altijd kan en lekker zomers is. Ik kocht hem in een setje van drie voor maar 5,- bij Big Bazaar, maar je kunt dit leuke kleurtje ook gewoon in een full-size kopen voor 9,99.

Hou jij van rode nagellak?

xxx Teddy

11 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog