6x tips voor het inrichten van je (studenten)kamer

Zoals je misschien al weet, heb ik sinds kort een kamer. Ik heb heel erg veel tijd gestoken in het zoeken naar meubels, inspiratie en mijn inrichting. “Wat wilde ik nou precies en hoe kon ik dat het beste doen?” Dat waren de twee vragen die ik steeds in mijn achterhoofd had. Mijn kamer is niet enorm groot, maar met een beetje plannen en nadenken past er toch aardig wat in. Vandaag wil ik je 6 tips geven voor het inrichten van je (studenten)kamer die erg handig kunnen zijn. Benieuwd?

Ikea
Dit is echt mijn nummer 1 tip. Ikea heeft enorm veel leuke meubels en ook veel meubels die helemaal niet zo heel duur zijn. Bijna al mijn “grote” meubels komen hier vandaan. Het is even een middagje werken om alles in elkaar te zetten, maar dan heb je ook wat. Ik had er eigenlijk nog nooit aan gedacht, maar zo’n bouwpakket kwam mij enorm goed uit. De trap naar onze woning is namelijk heel smal en daar hadden geen complete meubels door gepast.

Marktplaats
Is Ikea nou toch nog te duur of wil je proberen te besparen? Kijk dan eens op marktplaats. Hier staan enorm veel meubels op, vast ook bij jou in de buurt. Zoek naar iets wat je leuk vind, of kijk of dat ene Ikea meubel wat je eigenlijk wilde misschien wel op marktplaats staat. Dat scheelt ook weer! Ook viel het me op hoe veel gratis items er op marktplaats staan. Het is even zoeken, maar dan heb je heel voordelig een leuke kamer!

Gratis afhalen
Om even door te gaan op zo goedkoop mogelijk en gratis: kijk eens op gratisaftehalen.nl. Ik heb hier zelf wel op gekeken, maar uiteindelijk geen gebruik van gemaakt. Hier staan alleen maar meubels en spullen op die gratis af te halen zijn. Dus als je niets of bijna niets te besteden hebt, is dit misschien wel wat voor jou!

Kringloopwinkel
In een kringloopwinkel heb je vaak meubels, bestek, servies en allerlei andere hebbedingetjes voor een heel klein prijsje. Neem hier eens een kijkje als je niet te veel geld kwijt wil zijn. Vaak staan er spullen die er nog goed uitzien!

Pinterest
Mijn ouders roepen altijd dat ik in tijdschriften moet kijken voor inspiratie, maar dat heb ik eigenlijk niet gedaan. Mijn grote inspiratiebron voor mijn kamer was pinterest. Ik heb enorm veel opgezocht, van kleurcombinaties tot de meest kleine ruimtes en hoe je die praktisch in kon richten. Weet je nog niet wat je wil? Neem eens een kijkje op pinterest en sla alle interieur foto’s op waarvan jij een thuis gevoel krijgt. Wedden dat ze overeenkomsten hebben?

Floorplanner
Weet je nou al helemaal wat je wil en heb je zelfs al wat meubels of weet je in ieder geval welke je gaat kopen? Probeer dan eens een plattegrondje van je kamer te maken op floorplanner. Hier kun je op maat een plattegrondje maken van je kamer. Hier plaats je vervolgens meubels in die je de juiste afmetingen geeft. Zo kun je precies zien of wat jij wil wel past en je kunt schuiven met meubels om zo achter de perfecte indeling te komen. Ook zit er een 3D functie op, waardoor je nog beter kunt zien hoe jouw kamer er straks uit komt te zien.

Heb jij nog tips?

xxx Teddy

5 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog