a lifestyle day – 10 tips die je leven makkelijker maken

Soms zou het leven best wat makkelijker mogen zijn. Daarom geef ik je vandaag 10 tips om je leven net iets makkelijker te maken op sommige momenten.

1. Begin de dag met de taak waar je het meest tegenop ziet
Ik zie soms zo tegen dingen op dat ik ze zo lang uitstel, dat ik ze gewoon niet meer doe. De volgende keer dat ik ergens tegenop zie doe ik het gelijk als eerste. Dat lucht op.

 2. Met een blikopener kun je een plastic verpakking makkelijk open maken 
Ken je die plastic verpakkingen die lastig open te maken zijn en waar je jezelf ook snel aan snijd? Probeer de verpakking eens open te maken met een blik opener! Wow, dit was echt een eye-opener voor mij. Ik heb ALTIJD ruzie met dit soort verpakkingen. Ik probeer ze altijd open te knippen, maar dit duurt een eeuwigheid en mijn schaar wordt er ook niet beter op. Waarom had ik hier niet aan gedacht?

IMG_4727_zps0da2154e

3. Kauwgom kauwen tijdens het snijden van uien helpt tegen tranende ogen
Dit las ik laatst ergens en was gelijk enthousiast. Ik ben een van die mensen die tijdens het uien snijden niet 1 traan laat, maar gelijk helemaal leeg loopt. Vooral op die dagen dat je make-up net heel mooi zit. De volgende keer dat ik uien ga snijden gebruik ik kauwgom!

4. Losse kabels in een doos? doe er een wc rol overheen
Ik heb een grote mand met allemaal losse kabels in de kast staan. Een ramp als je net dat ene kabeltje onderop nodig hebt. Probeer die maar eens te vinden in de rotzooi. Als je je kabels “opvouwt” en in een wc rolletje doet, krijg je overzicht en blijven de kabels uit de knoop. 2 in 1 dus!

5. Knip een wc rol door en doe hem om een rol inpakpapier, zo rolt hij nooit meer vanzelf af
Hoe handig is dit! Bij mij rollen ze altijd vanzelf weer af, waardoor het papier kreukelt. Gewoon niet handig. Dit is een slimme oplossing.

IMG_4732_zpse7c29545

6. Vergeet jij ook altijd aan wie je iets hebt uitgeleend? maak een foto van de lener met het ding
Ik leen mijn vriendinnen wel eens dvd’s uit, of geld. Een week later weet ik niet meer wie ik nou wat en hoeveel geleend heb. Dit is misschien wel een handige tip. Niet voor ieder klein dingetje, maar voor als je iets echt terug wil en zeker weet dat je het vergeet.

7. Als je geen boksjes mee hebt voor je telefoon, kun je hem gewoon in een kommetje leggen om het geluid zo te versterken
Ieder hol voorwerp zorgt ervoor dat het geluid versterkt wordt. Het geluid zal niet 10 keer versterkt worden, maar ieder beetje is mooi meegenomen.

8. Een stijltang kan kreukels uit je kleding halen
Zitten er kreukels in je kleding en heb je geen tijd om te strijken of heb je geen strijkbout binnen handbereik? Een stijltang kun je hier ook voor gebruiken. Niet handig als je kledingstuk helemaal gekreukeld is, maar een paar kreukels zijn prima te doen met een stijltang.

IMG_4710_zps0c03db1f

9. Neem altijd een boekje mee. je ideeën, klussen, taken en plannen opschrijven werkt ontspannend
Oeeh, dit doe ik al lange tijd. Het werkt zo fijn als je ineens een geniaal idee hebt om dit even op te schrijven. Ik raad het je aan.

10. Wil je eten opwarmen in de magnetron? Als je een gat in het midden maakt is het eten sneller warm
Deze ken je misschien al. Zo wordt je eten sneller warm en ook overal warm. Je hebt hier niet meer het probleem dat de binnenkant nog koud is.

Dat waren mijn 10 tips om je leven iets makkelijker te maken. Ik hoop dat je er iets aan gehad hebt.

Heb jij ook nog een handige tip?

xxx Teddy

 

10 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog