a lifestyle day – opruim tips

large

Ik word altijd blij van opruimen. Het kost even wat tijd, maar daarna ziet alles er weer helemaal mooi uit. Helaas behoor ik tot een van de personen die het voor elkaar krijgen om na twee dagen alweer in de rotzooi te zitten. Herkenbaar? Vandaag geef ik je tips om hetgeen wat je opgeruimd hebt ook echt opgeruimd te houden.

Zorg dat spullen die je vaak gebruikt makkelijk te pakken zijn
Als je deze belangrijke spullen ergens onderop in een la hebt liggen, haal je de rest in die la automatisch ook overhoop. Als je belangrijke sleutels, opladers, make-up etc. in een speciaal bakje doet, blijft de rest netjes. Probeer ook verschillende bakjes te gebruiken zodat je niet één grote bak krijgt met rotzooi.
Dit geldt natuurlijk ook voor je make-up. Ik heb de make-up die ik iedere dag gebruik in een apart bakje op mijn tafel staan. Zo hoef ik niet iedere keer in alle lades te rommelen.

Leg spullen nadat je ze gebruikt hebt op dezelfde plek terug
Als ik dit altijd zou doen, zou ik nooit meer rommel hebben. Dit zou zo veel schelen! Gelijk nadat je die lipstick gebruikt hebt, stop hem terug in je bakje.
Ik ga het proberen, echt! Ik begin morgen.

Gooi regelmatig spullen weg
Deze is ook heel belangrijk! Ik heb er nog wel eens last van dat er stapels papier op mijn bureau liggen. Niet erg handig. Deze stapel zoek ik ook vaak uit en vaak kan meer dan de helft weg. Nog een extra tip hierbij: Ik doe al mijn belangrijke papieren in een schoenendoos. Zo slingeren ze niet ergens op je bureau rond en kun je ze altijd vinden wanneer je ze nodig hebt!

Ruim iedere dag een klein beetje op
Na de grondige opruimbeurt kan het toch lastig zijn om met bovenstaande tips je huis/kamer helemaal netjes te houden. Trust me, daar heb ik ook last van. Deze laatste tip is speciaal voor dit probleem. Als je iedere dag een klein beetje opruimt, ook al is het maar 2 minuten, blijft het automatisch ook netter. Als je dit vol kunt houden, hoef je minder vaak een grondige opruimbeurt in te plannen. Hoe ideaal klinkt dat?

Natuurlijk kan je deze tips toepassen op je kamer/huis, maar ook op je beauty plekje. Ik heb zelf een tafel met een ladekast ernaast en dat kan nog wel eens een rommeltje zijn. Met deze tips moet dit een stuk minder kunnen worden!
Nu moet ik ze alleen zelf nog toe gaan passen…

Heb jij nog meer tips?

xxx Teddy

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog