minder plastic gebruiken

Minder plastic gebruiken? Zo doe je dat!

Vandaag is het wereldmilieu dag. Een dag waarop we stilstaan bij het milieu en het bewustzijn hierover vergroten. Want laten we eerlijk zijn: we mogen allemaal wel wat liever zijn voor onze aarde en we kunnen allemaal ons steentje bijdragen. Vandaag wil ik stilstaan bij een probleem wat steeds groter wordt en waarin we allemaal een aandeel hebben: de hoeveelheid plastic die we gebruiken. Wil jij minder plastic gebruiken thuis of onderweg? Zo doe je dat! 

Drinken meenemen? Gebruik een dopper! 

Wil je een flesje water meenemen als je van huis gaat? Kies dan niet voor een wegwerpflesje, maar gebruik in plaats daarvan een Dopper  of andere herbruikbare fles. Ik heb zelf al jaren een Dopper. Het is een handige, herbruikbare fles die gewoon in de afwasmachine kan. Daarnaast is Dopper ook echt een merk wat zich inzet voor het milieu en dat wil ik graag supporten. 

Gebruik een shampoo bar

Een shampoo wat? Een shampoo Bar! Ik denk dat je er van schrikt hoe veel plastic flessen shampoo je per jaar gebruikt. Ruil je plastic fles shampoo daarom in voor een shampoo bar. Dat is een blok shampoo, zonder plastic fles eromheen! Ik schreef laatst al een lovende review over de shampoo bars van HappySoaps. Hetzelfde geldt uiteraard voor handzeep en douchegel. Wissel deze eens in voor een stuk zeep. 

Bakjes, trommeltjes & herbruikbare zakjes

Wil je thuis eten bewaren of bijvoorbeeld je lunch meenemen naar je werk? Gebruik dan een mooi bakje, leuk trommeltje of een herbruikbaar zakje. Pak niet overal een wegwerpzakje of plastic folie voor. Dat gooi je naderhand weg en dat is enorm zonde. En daarnaast, leuke trommeltjes en bakjes, daar wordt toch iedereen blij van?

Neem een groentezak of broodzak mee naar de supermarkt

Tegenwoordig zijn ze gelukkig bij steeds meer supermarkten verkrijgbaar: speciale, herbruikbare zakjes voor groente en brood. Koop één keer zo’n zakje en doe deze standaard in je boodschappentas. Op die manier hoef je geen plastic zakje te pakken om jouw sperziebonen of verse croissants in te vervoeren. 

Neem je eigen tas mee naar de winkel

Gelukkig moet je tegenwoordig betalen in de winkel als je een plastic tas bij je aankoop wil, dus is het gebruik van plastic tasjes een stuk minder geworden. Neem daarom gewoon je eigen tas mee! Dat scheelt niet alleen geld, maar is ook nog eens beter voor het milieu. Zelf heb ik een enorme voorraad aan leuke canvas tassen met gezellige printjes. Die zijn niet alleen heel makkelijk, maar kun je ook klein opvouwen, waardoor ze makkelijk in je handtas passen. 

Wat doe jij om minder plastic te gebruiken?

xxx Teddy

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog