Typische studenten dingetjes

Als student gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Ik hoor mensen om me heen wel eens zeggen dat je studententijd de leukste tijd van je leven is. Of in ieder geval de tijd waarin je dingen kunt doen waar jij je happy bij voelt en je niet echt hoeft te verantwoorden aan anderen. Maar een student is herkenbaar. Herkenbaar door dingen die hij of zij doet, de dingen die een student een student maken.

Gratis OV
Nog voordat ik me echt student voelde, merkte ik al een groot voordeel. Het gratis OV. Dit is echt zo’n typisch studentendingetje en ik word nog steeds iedere keer blij als ik zie dat ik gratis kan reizen. Ook vind ik het zo fijn dat mensen die met mij mee reizen gelijk 40% korting krijgen. Hierdoor pak ik toch sneller de trein (als ie geen vertraging heeft).

Boodschappen
Wat vriendinnen van mij wonen al op kamers en ik kan me soms zo vermaken met hun boodschap-verhalen. Ze gaan tussen colleges door hun boodschapjes halen voor de hele week, want dan is het lekker rustig én besteden ze hun tijd nuttig. Ook weten ze precies waar ze wat moeten halen om zo goedkoop mogelijk uit te zijn. Soms is een stuk groente of fruit wel 30 cent goedkoper ergens anders. Dat scheelt toch wel wat! Super slim, zodra ik op kamers ga hoef ik dat allemaal niet meer uit te zoeken. Kom maar op met de tips!

Bier
Tijdens het uitgaan drinken de meeste mensen bier. Ja ook de dames. Ik weet dat hier soms nogal moeilijk over gedaan wordt, maar geloof me: in je studententijd ontkom je er bijna niet aan. Maar waarom dan? Ik hoor het je denken. Tja, bier is ook helemaal niet zo heel lekker. Maar wel heel goedkoop. Als ik me bedenkt dat je soms wel 5 of 8 euro kwijt bent aan een mixje, bedank ik toch hartelijk. Doe mij nog maar een biertje!

Korting
Gelijk je studentenpas trekken als er ergens staat: studentenkorting. Hallo, dat is toch wel weer 10% korting op mijn broodje, oftewel 0,20 extra te besteden deze maand! Oh, of een studentenlunch of diner voor een stuk minder dan normaal. Wat heeft het toch veel voordelen, dat student zijn.

Natuurlijk zijn dit niet per se dingen die je moet doen als student, maar dit is gewoon mijn observatie van mijn beginnende studententijd. Iedereen is anders, maar ik vind het juist zo leuk om te zien dat de mensen om me heen zich allemaal schuldig maken aan bovenstaande puntjes.

Herkenbaar?

xxx Teddy

19 comments

 • hahaha, nee het is niet herkenbaar voor mij, gezien ik nooit studente ben geweest, zo wel, had ik gewoon thuis blijven wonen en elke dag gependeld, wat mijn ouders dan zelf hadden moeten betalen omdat er toen nog geen OV bestond zoals nu. 😉

  De rest,, van bier en zo, ja dat is wel bekend, maar dan van andere studenten op tv of van vriendinnen die wel student zijn geweest, maar wel allemaal nog voor de studie financiering bestond, en dus moesten je ouders het ook kunnen betalen om jou te laten studeren, kun jij je dat nog voorstellen?

 • Mwaaa ik vond mijn studententijd niet zo boeiend (ben inmiddels aan het afstuderen). Wat dat betreft ben ik niet een typische student. Ik pak liever de auto en ik drink geen alcohol. Ik val zo niet in de studentencategorie haha.

 • Haha, ja de OV kaart is wel heel chill. En aan dat bier wen je ook zo (op een gegeven moment weet je niet beter meer haha). Benieuwd hoe je het gaat vinden als je op kamers gaat!

 • Haha wat leuk om te lezen! Ik vind het best wel toevallig want eigenlijk drink ik sinds ik mijn studie af heb geen bier meer, maar eigenlijk dronk ik sowieso al het liefst iets van wijn, rum of een cocktail alleen dat is inderdaad wat duurder 😛

 • Herkenbaar! Erg leuke post, hehe. Ik heb altijd al vrij reizen gehad (mijn papa werkt bij de NS :D), dus van de OV merkte ik niet zoveel, haha! En dat van dat bier is ook zeker waar.. Alleen ik vind het écht smerig, dus doe mij maar een wijntje. Dat kost meestal ongeveer net zoveel. 😀

 • Ik ben ook nog niet naar hoge school geweest, soms twijfel ik wel of ik dan dat studenten leven niet ga missen en er spijt van ga hebben maar langs de ene kant vind ik niet direct een studie richting waar ik 100% mijn ding vind. Je kan moeilijk student zijn om student te zijn maar dit zet me wel aan het twijfelen :p

 • Ja ik ben student, en nog geen gratis ov omdat ik nog geen 18 ben, ik krijg dus ook nog geen alcohol, maar die kortingen krijg ik dan weer wel!

 • Haha komt me bekend voor, vooral mijn OV, zo heerlijk inderdaad dat gratis reizen! Ook de korte lesdagen, kan ik echt van genieten. Soms voor een uurtje naar school en elke vrijdag vrij, super!

 • Zo herkenbaar! Nooit gedacht dat ik een biertje af zou rekenen, maar het is nu toch echt gebeurt haha. En dat gratis OV, gotta love it. <3 <3 <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog