Voor jezelf beginnen? Dit moet je regelen!

Wil jij je eigen bedrijf beginnen? Lekker bezig! Als mede ondernemer support ik dit alleen maar. Go for it! Het ondernemerschap is iets moois en heeft mij al meer gebracht dan ik van tevoren had kunnen bedenken. Maar eerlijk is eerlijk, het is niet altijd makkelijk. Vooral in het begin. Want, waar moet je eigenlijk beginnen? Om je op weg te helpen, geef ik je vandaag een paar handige tips en vertel je wat je moet regelen als je voor jezelf wil beginnen.

Regel een btw-nummer en/of KVK registratie

Een van de eerste dingen die je moet regelen als je geld gaat verdienen met je eigen bedrijf: een btw-nummer. Op die manier kun je facturen versturen en kosten opgeven. Je kunt je bedrijf daarbij ook inschrijven bij de KVK, maar dat hoeft niet per se direct. Zelf ben ik gestart met alleen een btw-nummer die ik gewoon bij de belastingdienst aanvroeg. Het is maar net wat jij fijn vindt.

Verzeker jouw bedrijf

Naast alle leuke dingen van het hebben van een eigen bedrijf, moet je ook veel regelen. Denk aan het doen van belastingaangifte, het betalen van facturen en het nadenken over verzekeringen. Je wil er in eerste instantie misschien niet over nadenken, maar wat gebeurt er met jou en je bedrijf als jij ziek wordt en niet meer kunt werken? Precies: dan heb je geen inkomsten. Tenzij je jezelf daarvoor verzekerd hebt met een AOV, oftewel een arbeidsongeschiktheidsverkering. Sluit je zo’n AOV verzekering af? Dan heb jij een financieel vangnet als je niet meer kunt werken. Dat zorgt voor een hoop minder stress!

Investeer in een goede website

Of je nou zelfgebakken koekjes verkoopt of dat je social media cursussen geeft: je hebt een goede website nodig. Jouw product of dienst verkoopt zich (waarschijnlijk) niet van zelf. Het is dus belangrijk dat je goed vindbaar bent in Google en dat, wanneer mensen je eindelijk gevonden hebben, mensen wat kopen of meer informatie aanvragen via jouw website. Zorg er dus voor dat jouw website er professioneel uitziet én je door middel van de juiste informatie en teksten goed vindbaar bent. Kun jij wel wat mooie foto’s of teksten gebruiken die ervoor zorgen dat jij goed scoort in Google? Ik help je graag een handje! 

Maak social media accounts aan

Social media zijn tegenwoordig een verlengde van je business. Naast een goede website is het ook erg belangrijk om te investeren in jouw social media kanalen. Het is toch een soort online portfolio van jouw bedrijf en het zorgt ervoor dat je op nog meer plekken zichtbaar bent. Maak daarom op social media bedrijfspagina’s voor jouw bedrijf aan. Post hier regelmatig op. Minimaal 1x per week, maar het liefst iedere dag of om de dag.

Schrijf een marketingplan

Hoe ga jij er voor zorgen dat je jouw eerste verkoop of klant binnenhaalt? Bedenk wat jij gaat doen om ervoor te zorgen dat klanten jou vinden. Schrijf daarom een marketingplan! Dit mag super uitgebreid, maar dat hoeft natuurlijk niet. Zie het als stappen die je gaat nemen om naamsbekendheid te creëren. De eerste stappen heb je al gezet: het opzetten van een goede website en bijbehorende social media kanalen. De volgende stap is afhankelijk van jouw budget en wensen. Je kunt ervoor kiezen om flyers te verspreiden, een social media campagne op te zetten of misschien wel influencer marketing inzetten. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Welke dingen heb jij allemaal geregeld toen je voor jezelf wilde beginnen?

xxx Teddy

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Allianz. 

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog