Brugge in foto’s

Afgelopen week heb ik genoten van het mooie Brugge. Ik maakte namelijk een stedentripje met mijn familie naar deze Belgische stad. Ik wist nog vrij weinig van Brugge af en kwam er dan ook daar pas achter dat het eigenlijk een hele leuke stad is. Vandaag wil ik je daarom in een paar foto’s laten zien hoe mijn stedentripje was. Benieuwd?

Maandag
De eerste dag kwamen we vrij laat aan in Brugge en besloten een beetje de omgeving te verkennen. We kwamen een super schattig restaurantje tegen waar je kon fonduen aan tafel. We besloten hier wat te eten en hebben hier gezellig kunnen zitten. Het eten was ook erg goed. Het restaurant heet trouwens Pietje Pek zoals je op de foto kunt zien. Mocht je ooit nog naar Brugge gaan en dit restaurant tegen komen: het is een aanrader.

Voordat we gingen eten, waren we langs een winkeltje gelopen waar alleen maar bier verkocht werd. We besloten hier allemaal één biertje uit te kiezen (met wat hulp van de verkoopster) en deze ’s avonds te proeven met z’n alle. Als een soort mini bierproeverij. Het was erg gezellig en uiteindelijk waren we het er allemaal over eens dat Tongerlo toch het lekkerste van deze 5 biertjes was.

Dinsdag
Dinsdag besloten we rond te lopen in het centrum van Brugge en gewoon wat dingetjes en plekjes te gaan bekijken. Het was vrij bewolkt en het waaide af en toe, dus we hebben geen rondvaart gemaakt, maar deze foto laat al goed zien wat de hele sfeer in Brugge een beetje is.

Tijdens het rondlopen kwamen we enorm veel chocoladewinkeltjes tegen met de meest mooie chocolaatjes. Ook kwamen we deze enorme pumps van chocolade tegen. Ik zou het zonde vinden om op te eten, want ze zijn zo leuk!

Tijdens het lopen kwamen we langs allerlei mooie plekjes…

En ’s avonds aten we met z’n alle bij een restaurantje achter de grote markt van Brugge. Het was erg gezellig en lekker, maar het was niet heel erg bijzonder.

Woensdag
De derde dag gingen we naar het chocolademuseum. Het klonk onwijs leuk maar het was, om heel eerlijk te zijn, niet heel bijzonder. Het was vooral veel lezen in het museum en er waren maar een paar dingen te zien. Wat ik wel erg leuk vond was deze demonstratie waarbij we te zien kregen hoe ze gevulde chocolaatjes maken. Ook mochten we deze aan het einde proeven.

Na het chocolademuseum liepen we door naar het frietmuseum. Deze twee musea lagen namelijk dicht bij elkaar. Ook in het frietmuseum was het vooral veel informatie die je zelf kon lezen, maar er was wel wat meer te zien.

Na de twee musea gingen we even shoppen. Ik heb aardig wat leuke winkeltjes gezien, maar het viel me op dat de winkelstraten vooral van die grote winkels hebben die wij in Nederland ook gewoon hebben. Logisch, maar ik had verwacht dat er wat meer aparte winkeltjes zouden zijn. Gelukkig kwamen we er tijdens het rondlopen door de stad toch aardig wat tegen. Zo ook deze kerstwinkel midden in het centrum terwijl het hartje zomer is. Ik vond het erg leuk om te zien, maar ik vraag me wel af of deze winkel wel wat verkoopt rond deze tijd van het jaar…

’s Avonds aten we bij een restaurant waar we hadden gereserveerd: Ribs & Beers. Dit restaurant werd ons aangeraden door vrienden en het zag er erg leuk uit. We hebben onwijs lekker gegeten en het was ook meer dan genoeg. Als je in Brugge bent, is dit echt een enorme aanrader. Wel raad ik je aan om van tevoren te reserveren, want het zit vaak helemaal vol.

Donderdag
Ook donderdag hebben we door het centrum gelopen. We zijn naar het Historium geweest, alweer een museum. Ik verwachtte er niet veel van, maar dit museum was echt leuk. Ook dit vind ik een aanrader. Na de tour kon je het balkon op om over de markt heen te kijken. Daar had je dit prachtige uitzicht en kon je alle oude huisjes goed zien.

Ik kon het dan ook niet laten om hier even een selfie te maken. Als een echte toerist.

’s Avonds aten we in een restaurantje bij de vismarkt, maar dat was helaas niet zo bijzonder. Ik ben dan ook helemaal vergeten om een foto te maken. Als toetje haalden we bij een kraampje deze heerlijke wafels. We vonden namelijk dat we België niet konden verlaten zonder een wafel gegeten te hebben. Ze waren enorm lekker!

Vrijdag
Vrijdag was alweer onze laatste dag en moesten we het appartement al vroeg uit. We besloten het centrum te verlaten en een dagje naar het strand te gaan. Echt weer om te zwemmen was het niet, maar het was wel even leuk om te zien en een beetje rond te lopen. We hebben wat gegeten bij een strandtentje en zijn rond het einde van de middag weer naar huis vertrokken.

Waar ben jij naar toe geweest dit jaar?

xxx Teddy

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog