Wat kost een road trip van 3 weken door Amerika?

wat kost een road trip amerika 3 weken

Vorige week kon je mijn uitgebreide verslag van onze road trip al lezen, inclusief route en foto’s. Helaas is zo’n road trip geen goedkoop stedentripje. Mijn vriend en ik hebben flink gespaard voor deze trip én alles goed binnen ons budget gepland. Dat kan nog best lastig zijn en ook het bepalen van je budget is niet gemakkelijk. Vandaag geef ik je daarom inzicht in de kosten, want wat kost zo’n road trip van 3 weken door Amerika nou precies? En waarop kun je besparen? Ik vertel het je, zodat jij een goed kostenoverzicht kunt maken voor jouw road trip. Benieuwd?

Vliegtickets naar Amerika

Je reis begint natuurlijk met de vliegtickets. Hier hadden mijn vriend en ik echt geluk mee. Ik gebruik altijd Skyscanner om te zien waar tickets het goedkoopst zijn. Uiteindelijk kwamen we bij Schipholtickets uit waar we een retourtje naar Las Vegas boekten met British airways. We hadden hierbij wel een overstap in Londen, omdat er geen directe vluchten waren. Wij vonden het persoonlijk fijner om dan onze overstap al in Londen te hebben (in Amerika zelf was ook een optie), want dan hoefden we onze bagage niet opnieuw in te checken. Voor dit retourtje Las Vegas waren we €1045,- oftewel €522,50 pp kwijt. Mocht je geen voorkeur hebben voor het beginpunt van je road trip, check dan welke bestemming op dat moment het voordeligste is om naar toe te vliegen!

auto huren amerika road trip onder de 25

Het huren van een auto in Amerika + benzine

Het huren van een auto was bij ons nog wel een dingetje. Mijn vriend en ik zijn allebei nog geen 25, waardoor het huren van een auto iets lastiger was. Of nouja, het was niet lastiger een auto te vinden, maar wel duurder. Onder de 25 betaal je namelijk een jongerentoeslag. Dit is geen toeslag van een paar tientjes, maar kan (helaas) flink oplopen. Ik ben daarom erg lang bezig geweest met het zoeken van de perfecte huurauto. Uiteindelijk zijn we voor Hertz gegaan omdat we hier beiden het beste gevoel bij hadden. Ze hielpen ons snel en goed aan de telefoon, we konden onze auto naast het hotel ophalen én we hadden keuze uit verschillende soorten auto’s. Zowel mijn vriend als ik wilde namelijk een beetje een grote auto, omdat we flinke afstanden zouden rijden. We huurden een prachtige Chevrolet Equinox voor €766,-.  Dit is dus inclusief verzekeringen, jongerentoeslag én een gratis tweede bestuurder. Dat laatste omdat we ons hadden aangemeld bij het loyaliteitsprogramma van Hertz.

Aan benzine waren wij €205,- kwijt voor ongeveer 3700 km. Benzine was veel goedkoper dan we hadden verwacht, al moet je wel opletten waar je tankt. Ben je op een hele toeristische plek? Dan is de kans groot dat benzine een stuk duurder is. Wij hebben daar tijdens onze route wel op gelet.

Hotels/motels in Amerika

Qua hotels kun je echt alle kanten op. Je kunt alles van tevoren boeken, ter plekke ergens heen rijden of zoals wij het hebben gedaan: steeds een paar dagen van tevoren. Wij boekten in de stad ervoor alvast voor de stad waar we daarna heen gingen. Dat vonden wij toch een prettig idee. Zo hoefden we niet bij aankomst nog te zoeken. Mocht je benieuwd zijn naar de hotels/motels waar wij hebben overnacht? Dan kun je dat in mijn Amerika verslag lezen. Wij hebben ervoor gekozen om voornamelijk in hotels te slapen, omdat we dat beiden fijner vonden. Uiteindelijk waren we €1828,63 kwijt aan overnachtingen. Dat komt neer op ongeveer €114,- per nacht. Oftewel €57,- per persoon per nacht.

kosten voor eten in amerika road trip

Eten en drinken in Amerika

Qua eten en drinken in Amerika hebben we enorm veel fast food gezien. En dan bedoel ik ook echt enorm veel. We hebben gelukkig niet alleen maar fast food gegeten, we hebben ook bij heel wat leuke restaurantjes gegeten. Wel waren wij beiden verbaasd over de grote porties in Amerika, waardoor we soms gewoon onze lunch oversloegen of gewoon een simpel koekje aten als middag-snack. Puur omdat we geen trek hadden. Uiteindelijk waren wij aan eten en drinken €890,29 kwijt. Gemiddeld per dag is dat ongeveer €50,- wat neerkomt op €25,- per persoon per dag.

Uitjes in Amerika

Tijdens onze road trip hebben we flink wat uitjes/activiteiten gehad. Zo zijn we met een helikopter over de Grand Canyon gevlogen, hebben we een illusionisten show bijgewoond in Las Vegas, zijn we naar verschillende natuurparken geweest, hebben we een bezoekje gebracht aan Alcatraz en de studios van Warner Bros. Genoeg uitjes dus! Helaas kosten al deze uitjes ook flink wat geld. Qua uitjes waren we in totaal ongeveer €850,- kwijt. Dat is dus €425 per persoon.

Overige kosten

Naast al deze kosten hadden we nog wat kleine dingen, die bij elkaar toch ook het benoemen waard zijn. Zo moesten we een Esta, een soort visum, kopen. Dit kostte €23,26. Omdat we ook navigatie nodig hadden in Amerika, kocht mijn vriend de TomTom app voor zijn telefoon. Wat volgens mij €20,- kostte. Ook hadden we kosten voor taxi ritjes, openbaar vervoer en parkeerkosten. Dit was in totaal €105,80. Onze overige kosten waren in totaal dus €149,06 oftewel €74,53 per persoon.

Totaal

kostenoverzicht road trip amerika 3 weken

Mijn vriend en ik zijn heel tevreden over hoe wij deze reis hebben gedaan. Naast dat het een hele vette ervaring was, zijn we ook netjes binnen ons budget gebleven. Beiden hadden we namelijk €3000 voor deze reis gespaard. Bovenstaand overzicht geeft je een goed inzicht in de kosten die wij gemaakt hebben voor deze reis. Let hierbij wel op dat dingen als souvenirs, kleding en make-up niet meegenomen zijn. Dat is natuurlijk helemaal aan jou hoeveel je daar aan uitgeeft.

Hoe kun je besparen?

Mijn vriend en ik hebben niet bij alles het goedkoopste van het goedkoopste gedaan, dus er zijn zeker punten waarop je kunt besparen. Zo kun je flink besparen op de huurauto als je een kleinere auto neemt of allebei boven de 25 bent. Boven de 25 hoef je de jongerentoeslag niet meer te betalen, wat je toch iets van 150 euro scheelt! Ook kun je flink besparen op uitjes, al raad ik je aan om wel echt de dingen te doen die je wil. Maar zo’n helikopter vlucht is wel een flinke uitgave kan ik je vertellen. Verder kun je besparen op de overnachting als je alleen in goedkope motels gaat slapen. Qua eten vraag ik me af of je echt veel kunt besparen. Natuurlijk kun je zelf je lunch maken en eventueel zelf koken, maar of dat veel scheelt durf ik niet te zeggen.

Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust! Had jij verwacht dat een road trip zo duur zou zijn?

xxx Teddy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog