A personal day – Mijn eerste week als student

Oké, eigenlijk is dit de tweede week dat ik mijzelf student mag noemen. Maar dit is wel de eerste “echte” week dat ik mijzelf student kan noemen. Vorige week had ik een vol programma met weinig echte colleges door mijn introductie. Deze week begon het echte leven en moest ook ik eraan geloven. Benieuwd hoe mijn eerste “echte” week is bevallen?

Als eerste wil ik even kwijt dat ik het heerlijk vind. Die vrijheid. Natuurlijk moet je dingen doen en natuurlijk moet je op komen dagen als dat verwacht wordt, maar als student ben je zoveel vrijer dan op de middelbare school.

Niet vrijer in de zin van werk wel of niet maken, maar qua planning. Ik heb maar liefst 11 uurtjes in de week, waardoor ik de rest van mijn tijd helemaal zelf kan inplannen. Ik verwachtte veel vrije tijd en dus tijd zat om allerlei leuke dingen te doen. Dat kon toch niet anders met maar 11 uren? Helaas moet ook ik eraan geloven en gaat niet alles vanzelf. De dingen die ik thuis moet doen kosten echt wat tijd, maar gelukkig vind ik de stof leuk en zie ik het (nog) niet als vervelend.

Het is ook even wennen, met zo’n grote groep mensen in een grote zaal en dan bijna twee uur lang luisteren en heel hard meetypen met alle belangrijke informatie die je krijgt. Op de middelbare school zat ik in een klas van 30, nu is het een groep van boven de 100 mensen…
Gelukkig zitten er onwijs veel leuke mensen tussen. Iedereen is heel lief en open tegen elkaar. Zo leuk!

Even een kleine tip tussendoor, als je gaat studeren: kies alsjeblieft iets wat je ook echt leuk vind. Ik merk het nu al, je doet het echt voor jezelf en ik moet mezelf ertoe zetten om mijn werk te maken en verschillende hoofdstukken te lezen. Je wordt niet meer kinderachtig gecontroleerd zoals op de middelbare, je zit er voor jezelf. Als ik iets zou doen wat ik niet leuk zou vinden, weet ik zeker dat ik er moeite mee zou hebben om thuis mezelf aan het werk te krijgen.

Ik heb nog geen kamer in de stad waar ik studeer en ben hier ook niet echt actief naar op zoek. Dat komt nog wel, als ik er klaar voor ben en zin in heb. Daarom reis ik iedere dag met de trein heen en weer. Het leuke aan de trein vind ik de mensen. Oké, niet altijd. Als het nog vroeg is wil ik liever rustig wakker kunnen worden, maar het is zo leuk om al die verschillende soorten mensen te zien. Ik vang ook de meest hilarische of aparte gesprekken op in de trein.

Mijn eerste week is dus goed bevallen. Het is even wennen en het gaat ook echt niet vanzelf, maar ik vind het leuk. Leuk, omdat ik het zelf gekozen heb en omdat ik de stof zelf ook echt wil leren.

Studeer jij al of heb je gestudeerd?

xxx Teddy

 

 

19 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog