Mijn studentenkamer

Eindelijk is het dan zo ver. Vandaag laat ik je mijn studentenkamer zien. Ik woon al een tijdje in Utrecht in een gezellig studentenhuis, maar voor mijn gevoel is mijn kamer nu pas echt een beetje af. Natuurlijk heb ik nog allemaal leuke decoratie ideetjes, maar over het algemeen kan ik wel zeggen dat mijn kamer klaar is. Alle meubels stonden er al snel, maar de leuke plankjes aan de muur en mijn landkaart hangen nog niet zo lang. Vandaar dat ik hem nu pas laat zien. Benieuwd naar hoe mijn kamer eruit ziet?

Hierboven zie je mijn deur en de dingen die hier gelijk naast staan. Achter mijn deur hangt een simpel kapstokje waar ik mijn jas, badjas en tassen kwijt kan. Daaronder zet ik vaak mijn schoenen neer. Aan de linkerkant zie je mijn wastafel met een kastje eronder. Rechts van mijn deur staat een klein eettafeltje.

Mijn eettafeltje is klein maar fijn. Ik heb er twee stoelen bij staan en als ik met meer mensen eet, kan ik hem uitklappen. Ik heb er placemats met een houtprint op liggen en er staat een koperen fruitmandje en een dienblad met kaarsjes op. Normaal is het fruitmandje gevuld, maar net voor het weekend (wanneer deze foto’s gemaakt zijn) niet.

Naast mijn eettafel staat een klein bankje. Omdat ik geen gemeenschappelijke woonkamer heb, wilde ik graag een bankje, zodat ik lekker kan zitten. Omdat mijn kamer niet super groot is, moest het wel passen. Na lang zoeken kwam ik dit schattige bankje tegen. Past precies! Op de bank heb ik drie kussentjes liggen in drie verschillende kleuren en een zacht, grijs dekentje. Erachter heb ik een grote, industriële lamp van Ikea staan en aan de muur hangt nog een klein kastje waar ik wat glazen en eten in bewaar.

Hoewel het bankje mijn kamer aardig vol maakt, ben ik enorm blij dat ik hem heb. Omdat we dus geen woonkamer hebben kijk ik hier series op, ga ik hier met vriendinnen zitten of kruip ik met een kop thee op de bank als ik even wil relaxen.

Tegenover mijn bank staat mijn kledingkast. Die heb ik als een soort wandje midden in mijn kamer staan. Hierdoor ontstaat er een soort scheiding tussen het leef- en het slaapgedeelte. Mijn kledingkast is van Ikea en is enorm hoog. Hierdoor kan ik er veel spullen in kwijt. Naast mijn kledingkast staat een laag kastje waar ik andere spulletjes en boeken in kwijt kan.

Achter mijn kledingkast staat mijn bed. Ik heb een tweepersoonsbed met twee grote lades eronder. Die lades zijn enorm fijn om spullen op te bergen. Boven mijn bed hangt een landkaart die ik van mijn ouders heb gekregen. Het witte kastje naast mijn kledingkast gebruik ik ook als nachtkastje. Op het dienblad staan twee kaarsjes en mijn nachtlampje. Hoewel het best simpel is, vind ik het zo een leuke combinatie.

Tegenover mijn bed staat mijn bureau. Dit bureau heb ik als het ware zelf samengesteld bij Ikea. Ik kon niet echt een geschikt bureau vinden en kocht daarom twee kastjes en een los tafelblad. Het tafelblad is lekker groot, waardoor ik veel werkruimte heb. De kastjes zijn ook enorm handig, want er past heel veel in. Zo kan ik al mijn spullen kwijt, waaronder mijn make-up, en hoeft het niet rommelig te zijn op mijn bureau. Al moet ik wel eerlijk toegeven dat het niet altijd zo leeg is als nu.

Boven mijn bureau heb ik een krijt/magneetbord hangen met daarnaast twee plankjes. De twee plankjes gebruik ik vooral ter decoratie omdat het zo’n grote, witte muur is, maar er liggen ook boeken en andere gebruiksvoorwerpen op. Onder de plankjes hangen bekertjes waar ik pennen, wasknijpers en andere dingetjes bewaar.

Ik ben zelf enorm blij met mijn kamer en de inrichting hiervan. Het voelt steeds meer als een fijn plekje waar ik eigenlijk alles heb wat ik nodig heb. Ik heb echt moeten nadenken over de inrichting en het was passen en meten, maar ik ben blij dat ik het zo gedaan heb. Ook maken de kleine decoraties mijn kamer een stuk gezelliger, aangezien alles toch vrij wit is.

Wat vind je van mijn studentenkamer?

xxx Teddy

16 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog