Anatomicals – mattifying face mask

Toen ik in de prettybox van november een maskertje van het merk Anatomicals ontving, bedacht ik me ineens dat het echt wel weer een keertje tijd was voor een masker. Afgelopen zondag had ik een relax-avondje en probeerde dit masker uit. Zou dit maskertje fijn zijn?

de verpakking vind ik echt onwijs leuk. Dat is waarschijnlijk geen verrassing meer. Anatomicals maakt gewoon leuke verpakkingen. Het vrolijke blauwe kleurtje en de grappige tekst maken van zo’n simpel zakje toch iets leuks.

Volgens Anatomicals haalt dit masker de vettigheid van je huid weg, zodat deze niet meer glimt. Ook zou dit masker je huid hydrateren waardoor deze gaat stralen.

Toen ik het zakje openscheurde, kwam een hele lekkere frisse mintgeur me tegemoet. Ik schrok wel een beetje toen ik het masker op m’n gezicht wilde smeren. Het was namelijk echt onwijs groen. Bijna net zo groen als gras. Ik dacht dat dit geen kwaad kon en smeerde de inhoud van het zakje gewoon op mijn gezicht.

Ik liet het masker ongeveer 15 minuten intrekken. 10 tot 15 minuten werd aangeraden, ik heb hem er dus niet te lang opgehouden. Na dit kwartier was alles mooi opgedroogt en besloot ik het masker eraf te wassen met lauw water. Op het eerste gezicht leek alles er makkelijk af te gaan, maar toen ik klaar was schrok ik wel een beetje. Bij een paar droge plekjes in mijn gezicht zat nog een groene waas. Ik probeerde het eraf te krijgen, maar dit lukte bijna niet. Uiteindelijk heb ik mijn huid echt heel goed moeten scrubben voordat het er af was. Mijn huid voelde wel echt schoon aan door het masker. Een klein beetje droger dan normaal, dus ik had wel echt een crème nodig maar verder was de werking van het masker prima.

Dit masker stelde me echt teleur. De werking is prima, maar het feit dat ik bij droge plekjes wat groen achterbleef, verpest het voor mij echt. Het mattifying face masker van Anatomicals kost 2,50.

Heb jij wel eens gehad dat de kleur van een masker op je gezicht bleef zitten?

xxx Teddy

10 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog