Carmex – cherry moisturising lip balm

Over de Carmex lip balms had ik al veel goede verhalen gehoord. Ze zouden fijn werken en er voor zorgen dat je lippen heerlijk zacht en gehydrateerd worden. Toen ik in Brugge tegen de lip balms van Carmex aan liep, kon ik het dan ook niet laten om er eentje te proberen. Ik rekende de cherry moisturising lip balm variant van Carmex af en nam hem mee naar huis. Vandaag wil ik je mijn mening geven over deze lip balm. Benieuwd?

De verpakking is, om heel eerlijk te zijn, niet helemaal mijn ding. Het felle geel en het knalrode ziet er een beetje goedkoop uit. Ook doet het me door de kleurencombinatie denken aan Mcdonalds. Ik heb ooit ergens gelezen dat de verpakking van Carmex qua stijl vintage is, dus dat verklaart de kleurencombinatie. Hoewel de verpakking dan niet helemaal mijn smaak is, vind ik hem wel fijn werken. De lip balm zit in een knijptube en het uiteinde is bol. Hierdoor komt er makkelijk wat uit en kun je dit makkelijk aanbrengen op je lippen.

Volgens Carmex is deze lip balm hetzelfde als de originele versie, maar dan met kersen. De lip balm zou makkelijk aan te brengen zijn en ervoor zorgen dat je lippen zacht en gehydrateerd worden door cacoaboter en minerale olie. Als je lippen pijnlijk zijn, zou deze lip balm dit ook verminderen door de mint die er onder andere in zit en daarnaast bevat de lip balm SPF 15 om je tegen de zon te beschermen.

 

Ik verwachtte dat de lip balm een rode of rozige waas zou hebben, maar de lip balm is compleet transparant. De textuur doet me een beetje denken aan een combinatie van olie en gel. De lip balm is niet echt vettig, maar wel vrij vloeibaar als je hem op je lippen smeert. Hierdoor smeert ie makkelijk en fijn uit over mijn lippen.

Zodra je de tube opent, komt de zoete kersengeur je tegemoet. Hij is niet heel duidelijk aanwezig, maar je ruikt hem wel. Na het aanbrengen ruik je dit bijna niet meer. Ook vind ik hem niet echt naar kersen smaken. Ik denk dat het echt alleen om de kersengeur gaat bij deze lip balm.

De cherry moisturizing lip balm doet goed zijn werk. Hij voelt prettig aan op mijn lippen en laat geen vette, dikke laag achter. Hij trekt heel langzaam in mijn lippen, maar ik merk wel dat ik een lip balm op heb door het laagje op mijn lippen. Als mijn lippen droog zijn en ik ze een paar keer goed insmeer met deze balm, knappen ze hier echt van op. Ik heb minder velletjes en mijn lippen voelen echt zachter en verzorgd aan.

Ik ben erg tevreden over de cherry moisturizing lip balm van Carmex. Ik had nog geen ervaring met de lip balms van Carmex en ik ben blij dat ik dat nu wel heb. De lip balm ruikt lekker en zit fijn op mijn lippen. Ook werkt ie echt goed. Mijn lippen zijn zachter en zien er verzorgd uit als ik deze lip balm gebruikt heb. Ik heb mijn Carmex lip balm gekocht bij DI in België. Ik weet niet precies waar ze in Nederland te koop zijn, maar ze zijn via verschillende webshops verkrijgbaar. De lip balms kosten rond de 3,50/4 euro.

Welke lip balm gebruik jij?

xxx Teddy

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog