Essie – merino cool

Ik ben al een tijdje fan van de lakjes van Essie. Toen ze net werden verkocht bij Etos, rende ik bijna naar de winkel om mijn eerste lakjes van dit merk te kopen. Ik vond ze erg fijn en besloot er af en toe eentje bij te kopen. Essie lakjes kun je namelijk niet genoeg hebben. Laatst voegde ik een nieuw kleurtje toe aan mijn collectie: merino cool. Vandaag wil ik je deze tint laten zien en mijn mening over dit lakje geven. Benieuwd?

Alle Essie flesjes hebben dezelfde vorm en uitstraling. Zo is deze zoals gewoonlijk rechthoekig. De dop is wit en op de voorkant staat in witte letters het merk en om welk product het hier gaat voor het geval dat dit nog niet duidelijk was. Aan de zijkanten van het glazen flesje zit de merknaam in het glas gedrukt. Ik vind het er leuk en netjes uitzien. De dop ligt fijn in je hand en het kwastje is vrij breed, waardoor je heel makkelijk je nagel in twee stroken kan lakken.

Volgens Essie zijn haar lakjes van salonkwaliteit. Door het brede aflopende borsteltje en de formule zou de nagellak makkelijk aan te brengen zijn, goed dekken en daarnaast ook nog snel drogen. Kijk dat klinkt goed!

Essie heeft enorm veel verschillende tinten (bij Etos 70 verschillende) dus voor iedereen zit er wel een mooie tint tussen. Ik heb hier de kleur merino cool. Merino cool is een koele, paarse bijna aubergine-kleurige tint. Het is niet echt een felle, zomerse tint. Hij past meer bij het najaar, hoewel ik hem naar feestjes ook vaak genoeg in de zomer draag.

Op mijn nagels zie je goed hoe de kleur echt is. Ik vind het een enorm gave en bijzondere tint. Ik draag hier twee laagjes en dan dekt de nagellak perfect. Met één laagje dekt ie ook al aardig goed, maar niet helemaal. De finish is glanzend en de lak droogt gelukkig niet streperig op. Wel duurde het drogen van de lak wat langer dan ik eigenlijk verwachtte.

Merino cool bleef bij mij drie dagen perfect zitten. De vierde dag kreeg ik een hele kleine chip omdat ik ergens tegen aan stootte. Dat lak drie/vier dagen blijft zitten is voor mij normaal. Als een lak langer blijft zitten, moet ie wel mega goed zijn.

Merino cool van Essie is een prachtige nagellak. De kleur is mooi en bijzonder, de dekking is goed en de finish is mooi. Ook de houdbaarheid is goed. Deze lak blijft bij mij zeker drie/vier dagen perfect op z’n plek. Een lakje van Essie kost bij etos 9,99. Niet echt goedkoop, maar de lakjes zijn wel erg fijn.

Heb jij nagellak van Essie?

xxx Teddy

11 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog