Catrice VS Clarins

Als ik een product spot bij een budget merk wat heel erg lijkt op een product van een wat duurder merk, word ik altijd onwijs nieuwschierig naar de werking. Welk product zou dan beter zijn? Toen de nieuwe collectie van Catrice in de schappen lag en ik de beautifying lip smoother zag liggen, viel het me op dat dit product wel heel erg lijkt op de Natural Lip Perfector van Clarins die ik al een tijdje in mijn bezit heb.

Qua naam lijken de producten niet heel erg op elkaar. Wat me vooral opviel was de verpakking. Deze twee producten lijken bijna als twee druppels water op elkaar. Beide hebben een zilveren dop, beide hebben de vorm van een tandpasta tube en allebei zijn ze roze. De tube van Clarins is alleen iets langer. In de tube van Clarins zit namelijk 12 ml en in die van Catrice 9 ml.

Ook het sponsje om het product aan te brengen is exact hetzelfde. Catrice heeft dit duidelijk van Clarins afgekeken. Middenin het sponsje zitten kleine gaatjes waar het product door naar boven kan komen, zo kun je het product met het sponsje op je lippen aanbrengen. Werkt erg fijn vind ik.

Als eerste de Natural lip perfector van Clarins. Dit product is verkrijgbaar in 6 verschillende tinten. Dit product zou je lippen er zacht, glad, glanzend en vol uit laten zien. De balsem is doorzichtig, maar heeft genoeg kleur om zo te dragen. Ook kun je hem combineren met een lipstick.

De lip perfector laat zeker een mooi glansje achter. Hij is vrij doorzichtig, maar geeft mijn lippen echt een mooi tintje. Echt vol lijken ze er niet door. De balsem ruikt wel onwijs lekker, hierdoor pak ik hem vaak.

De beautifying lip smoother van Catrice is verkrijgbaar in 3 verschillende tinten. Dit product zou je lippen een subtiel kleurtje geven en een verzorgde glans. Ook zou de lip smoother zichtbare fijne lijntjes rond de lippen egaliseren.

Klinkt erg goed! De mooie verzorgde glans en het subtiele kleurtje zijn er zeker. Het egaliseren van fijne lijntjes snap ik niet helemaal. Hier merk ik vrij weinig van, misschien omdat ik zelf ook nog niet echt fijne lijntjes heb. 

Zoals je op de swatches kunt zien, is er wel verschil in kleur. Catrice heeft drie verschillende kleuren, Clarins dus 6. Ook de substantie is ook een beetje anders. De beautifying lip smoother van Catrice is wat dikker en de natural lip perfector van Clarins is wat dunner en daarom ook transparanter. Beide producten laten een mooi verzorgde glans achter op mijn lippen.

Een groot verschil is ook de prijs. Catrice is een budget merk en Clarins is dat zeker niet. Voor de lip smoother van Catrice betaal je 3,59 en voor de lip perfector van Clarins betaal je 16,95. Dat is nogal een verschil.

Ik moet eerlijk zeggen dat er voor mij niet echt een winnaar is. Catrice doet het heel goed qua prijs en kwaliteit verhouding, maar ik vind de natural lip perfector van Clarins toch ook echt een fijn product met een onwijs lekkere geur.

Welke zou jij kiezen?

xxx Teddy

24 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog