Douglas – Gentle eye and lip make-up remover

Een hele tijd terug liet ik je al mijn favoriete oogmake-up remover zien: de gentle eye make-up remover van Douglas. Ook heb je hem misschien al vaker gezien in mijn opgemaakt posts. Maar toen ik laatst een nieuwe fles wilde kopen, zag ik dat ie er anders uit zag. De verkoopster vertelde me dat het product vernieuwd was en nu nog milder zou zijn. Omdat ik zo fan was van het product, besloot ik deze vernieuwde versie te proberen. Ik vroeg me af of deze remover net zo fijn of misschien wel fijner zou zijn. Vandaag wil ik mijn mening met je delen. Benieuwd?

De flacon ziet er nog bijna hetzelfde uit als eerst. De fles is doorzichtig en heeft een witte dop. Ik vind het handig dat de fles doorzichtig is, want zo kun je gemakkelijk zien wanneer ie bijna op is. Ook de sticker met de naam van het product is hetzelfde gebleven. Hij ziet er vrij simpel uit, maar dat vind ik ook normaal voor een remover. Wel vind ik het jammer dat de opening van de fles groter is geworden. Ik deed namelijk nog wel eens wat remover op een wattenstaafje, maar dat is nu lastiger. De opening is namelijk groter dan het wattenstaafje, waardoor ik sneller knoei.

Volgens Douglas verwijdert dit product gemakkelijk je make-up en kalmeert tegelijkertijd de huid. De remover bevat geen parabenen en zou geschikt zijn voor de gevoelige huid. Je gebruikt het product simpelweg door het te schudden, op een watje aan te brengen en dan voorzichtig je ogen schoon te maken.

Het product is eerst blauw van boven en doorzichtig van onder, maar als je hem schud krijgt hij deze lichtblauwe kleur. Een beetje aanbrengen op een watje is genoeg om je (waterproof) make-up te verwijderen. Het watje hoeft niet doordrenkt te zijn.

Het product werkt nog zo makkelijk als eerst. Ik laat het watje even op mijn oog liggen en veeg daarna voorzichtig mijn make-up weg. Als ik een volledige ooglook draag, is één watje per oog niet genoeg om het te verwijderen, maar het verwijderen gaat wel heel makkelijk. Ook waterproof make-up haalt ie nog zo makkelijk weg als eerst. Dus in dat opzicht is ie gelukkig niet veranderd.

Maar helaas is er wel iets anders veranderd. De voornaamste reden waarom ik zo fan was van deze remover was dat hij niet prikte in mijn ogen. Hij haalde mijn make-up makkelijk weg én was prettig voor mijn ogen. Maar als er nu wat remover in mijn oog komt of ik te veel op het watje heb aangebracht, prikt het een beetje in mijn oog. Niet extreem, maar het is er wel. Daar baal ik wel van.

De gentle eye and lip make-up remover van Douglas werkt prima. Om make-up en waterproof make-up te verwijderen is hij gewoon goed. Hij doet gelukkig nog net zo goed z’n werk als de vorige versie. Maar helaas is deze nieuwe versie wat minder fijn voor mijn ogen. Hij prikt namelijk als ik de remover een beetje in mijn oog krijg. Als ik heel eerlijk ben, vond ik de vorige versie dan ook fijner. Deze remover is verkrijgbaar bij Douglas en kost 9,95 voor 200 ml.

Welke remover gebruik jij voor je oogmake-up?

xxx Teddy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog