E.L.F. – high definition powder

Pakketjes krijgen is altijd leuk. Ook al weet je precies wat je kunt verwachten, het is toch altijd een feestje om het karton open te scheuren en de producten te bekijken. Vorige week kwam er een wel heel erg leuk pakketje binnen. Een pakketje vol met allemaal leuke producten van het merk E.L.F. Één van deze producten is de high definition powder. Ik heb hem voor je getest en wil hem vandaag graag met je delen. Benieuwd?

De poeder krijg je in een plastic doosje waar extra informatie over de poeder op staat. Heel erg handig ook, zo’n doosje, want zo weet je zeker dat het product nog niet open is geweest. Het doosje zelf ziet er luxe uit. Hij is vrij groot, maar dat vind ik juist fijn. Het doosje is mat zwart met witte details. De verpakking heeft een draaideksel, dus je hoeft niet bang te zijn dat de deksel snel los gaat in je tas.

Volgens E.L.F. geeft dit poeder de huid een soft focus-effect en worden fijne lijntjes en oneffenheden gecamoufleerd. Het poeder zou zacht en luchtig zijn waardoor het matteert en de make-up fixeert. Kijk, dat klinkt goed!

Van de high definition powder zijn drie varianten verkrijgbaar die je alledrie hier kunt vinden: corrective yellow, shimmer en high definition poeder. Ik heb gekozen voor de laatste. Deze lijkt wit, maar is als je hem aangebracht hebt transparant. Zo weet ik zeker dat ie bij mijn huidskleur past én ik hem iedere dag kan gebruiken.

Normaal gebruik ik een vaste poeder om mijn make-up te fixeren, dus zo’n losse poeder was wel even wennen. Maar eigenlijk vind ik het wel erg fijn werken! Je kunt de poeder makkelijk aanbrengen met de puff die erbij zit, maar ook gewoon met een grote poederkwast. Ik gebruik eigenlijk alleen mijn poederkwast. Behalve als ik door de dag heen mijn gezicht even bij wil poederen en onderweg is. Dan is de puff juist weer erg handig.

Om wat poeder uit de verpakking te krijgen, tik ik een beetje in het plastic “zeefje” en roer mijn kwast hier een doorheen zodat de poeder goed verdeeld is over mijn kwast. Daarna breng ik het gewoon aan door de kwast over mijn gezicht te halen en bij de plekken die sneller gaan glimmen te deppen.

Toen ik dit product voor de eerste keer aanbracht, viel me gelijk op dat de high definition powder mijn gezicht echt heel erg goed matteert. Het effect van de poeder is erg mooi. Naast dat het matteert, lijkt mijn huid een soort fluwelen finish te hebben. Je moet alleen wel opletten dat je niet te veel poeder aanbrengt, want dan krijg je wel echt een “poeder-effect”. Gelukkig kun je de poeder heel goed opbouwen. Je kunt een heel dun laagje aanbrengen, maar ook wat meer als je sneller glimt.

De high definition powder blijft bij mij vrijwel de hele dag op z’n plek en daardoor blijft ook mijn make-up op z’n plek. Mijn neus kan nog wel eens wat gaan glimmen door de dag heen, maar dat heb ik met iedere poeder. Ik werk daarom af en toe de poeder bij, maar dat is bijna niet nodig met de high definition powder.

Ik ben onwijs tevreden over de high definition powder van E.L.F. Dit product werkt erg goed, maakt mijn make-up mooier én zorgt er voor dat mijn make-up op z’n plek blijft. Dit product gaat zeker in mijn every day bakje. De high definition powder kost 6,80. Een prima prijsje voor zo’n fijne poeder als je het mij vraagt! Als je het merk E.L.F. nog niet kent, neem dan zeker even een kijkje in hun webshop. Ze hebben namelijk heel veel leuke en goedkope make-up producten.

Wat voor poeder gebruik jij om je make-up af te poederen?

xxx Teddy

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met E.L.F.

6 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog