5 tips om een hittegolf door te komen

Op dit moment is het enorm warm voor Nederlandse begrippen. Het is namelijk dik boven de 30 graden. Zodra ik de deur naar de tuin open doe, heb ik het idee dat ik op een warm, tropisch eiland zit hier ver vandaan en zo de zee in kan lopen. Ach, het lijkt er een beetje op, alleen dan zonder die zee. Wij Nederlanders kunnen meestal niet heel goed tegen deze “hitte”, dus vandaag wil ik je 5 tips geven om een hittegolf door te komen. Wil je dus weten wat je met dit weer kunt doen? Lees dan snel verder.

 Zwemmen
Als je erg last hebt van de warmte is het heel fijn om verkoeling te zoeken in het water. Zet een badje op in de achtertuin, ga naar het strand of een plas/meer bij jou in de buurt. Vergeet jezelf niet in te smeren, want op het water wordt je dan wel sneller bruin, maar verbrandt je ook sneller!

Binnen blijven
Als je ’s ochtends je ramen en misschien zelfs gordijnen dicht doet, kan het binnen een stuk koeler worden dan buiten. Het is zonde om helemaal niet van het lekkere weer te genieten, maar even binnen de verkoeling opzoeken is een heel goed idee. Als je een ventilator of zelfs airco hebt, is het al helemaal fijn om even binnen te zitten.

Maak wat lekkers
Hoewel je waarschijnlijk weinig zin hebt om uren in de keuken te staan, is het met dit weer wel heel erg leuk om bijpassend eten te maken. Denk aan een heerlijke en verkoelende fruitsalade, een lekkere salade voor bij de BBQ of misschien zelfs een cocktail met extra veel ijsklontjes.

Lezen
Met dit warme weer moet je jezelf vooral niet te druk maken. Daar krijg je het namelijk nog warmer van. Ik vind het heerlijk om in de tuin gewoon even wat te lezen met dit lekkere weer. Dit kunnen blogposts zijn, een leuk boek of een tijdschrift. Het voordeel hiervan vind ik ook dat ik lekker in de zon kan zitten, maar ook kan verplaatsen naar de schaduw als ik het te warm krijg. Hou je nou helemaal niet van lezen? Je kunt ook muziek luisteren of een serie kijken op je tablet/mobiel.

Ijs eten
Breng een bezoekje aan de ijssalon bij jou in de buurt en neem een ijsje. Het is onwijs lekker, verkoelend én je hebt het idee dat je iets hebt gedaan vandaag. Oké, een ijsje eten thuis kan natuurlijk ook. Vooral sinds ze oreo ijsjes verkopen bij de supermarkt…

Wat doe jij het liefste met dit warme weer?

xxx Teddy

7 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog