Essence – longlasting lipstick

Laatst kwam ik er achter dat ik nog helemaal geen goede basic rode lipstick in mijn collectie had. Het is er gewoon nooit van gekomen om een goede rode tint aan te schaffen, dus toen ik laats een rode lipstick won, wist ik gelijk dat deze goed van pas zou komen. De lipstick is van Essence en Essence heeft de laatste tijd steeds fijnere lipsticks. De longlasting lipsticks zijn lekker betaalbaar en werken fijn. Ik ben al groot fan van deze twee kleurtjes, maar zou de knalrode variant net zo fijn zijn?

De verpakking van de lipstick is bijna hetzelfde. Alleen het randje onder de dop heeft dezelfde kleur als de lipstick zelf. Dit vind ik heel erg handig, want zo kan ik gelijk zien welke kleur ik heb. Hier zou MAC nog iets van kunnen leren. Hoewel ik hun hulzen heel mooi vind, is het even zoeken in je collectie als je meerdere tinten hebt. Maar ach, dat is een luxe probleem zullen we maar zeggen…

Volgens Essence kun je niet anders dan verliefd worden op de longlasting lipsticks. Ze zouden je namelijk urenlang een intense kleur geven zonder je lippen hierbij uit te drogen. Ook heeft Essence 16 verschillende tinten en dus voor iedereen wel een mooie lipstick.

Zoals ik al aangaf heb ik een rode tint. Essence geeft haar lipsticks ook namen en dat vind ik een leuk detail. Dit is de kleur adorable matt! Het is een mooie basic rood die lekker opvallend is en waarschijnlijk bij veel mensen goed zou staan. Zoals je kunt zien op de swatch dekt de kleur goed.

Hier zie je de kleur op mijn lippen. Ook hier dekt ie goed, je ziet mijn eigen lipkleur helemaal niet meer. De lipstick smeert makkelijk uit en heeft een mooie finish. Compleet mat wil ik hem niet noemen, maar hij is zeker niet glanzend. De lipstick is qua textuur vrij creamy en dit zie je ook een beetje terug in de finish. Hierdoor zit ie fijn en is hij niet uitdrogend. Ik heb juist het idee dat mijn lippen een beetje gevoed worden.

De lipstick blijft zeker wel wat uurtjes goed zitten. Wat drinken en een kleine maaltijd overleeft ie wel, maar het is geen lipstick die de hele dag perfect op z’n plaats blijft. Vooral aan de binnenkant slijt ie wat sneller bij mij en de kleur wordt wat minder intens. Wel trekt ie een heel klein beetje in je lippen en blijft er aan het eind van de dag een soort waasje achter van wat eerst de knalrode kleur was. Op zich vind ik dit prima. Er zijn namelijk maar weinig lipsticks die de hele dag perfect blijven zitten.

Ik ben erg tevreden over de longlasting lipstick van Essence. De kleur is mooi, de dekking is erg goed en hij blijft aardig goed op z’n plek zitten voor zo’n budgetlipstick. De lipstick kost maar 2,39. Een heel mooi prijsje dus. Adorable matt! is een mooie rode kleur die, denk ik, veel mensen goed zal staan. Ben je nog op zoek naar een mooie basic rood of misschien wel je eerste rode lipstick? Dan is deze van Essence een hele goed optie!

Wat is jouw favoriete rode lipstick?

xxx Teddy

8 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog