Kruidvat – solait sun protection sunmilk mini

In de zomer heb ik bijna altijd anti-zonnebrandcrème bij me. Als ik echt de zon in ga, bijvoorbeeld op het strand, neem ik altijd een grote tube mee. Als ik een dagje ga shoppen en op een terrasje even wat ga lunchen, is dit wat overdreven. Daarom heb ik voor dit soort gelegenheden in de zomer altijd een mini anti-zonnebrandcrème in mijn tas zitten. Laatst kocht ik hier speciaal de solait sun protection sunmilk met factor 30 van Kruidvat voor. Ik heb hem nu een paar keer gebruikt en ik wil je vandaag mijn mening laten weten. Benieuwd?

De verpakking is lekker opvallend. Het flesje is knallend oranje met zwarte letters en zwarte details. Op de voorkant staat wat informatie en is duidelijk te zien om welke factor het gaat. Dit vind ik een groot pluspunt, zo weet ik zeker dat ik de goede heb.

Zo’n klein flesje is onwijs handig voor in je tas. Er zit genoeg in om je meerdere dagen te kunnen beschermen en de verpakking is aardig stevig. Ik ben niet bang dat dit flesje snel stuk gaat in mijn tas of dat de dop snel open gaat. Ook werkt ie makkelijk onderweg. Het is gewoon een knijpflesje en als er genoeg in zit, is het dus enorm makkelijk om er wat uit te krijgen.

Volgens Kruidvat biedt de solait spf 30 high sunmilk na het aanbrengen bescherming tegen de schadelijke UVA en UVB stralen. Ook zou deze sunmilk waterresistant zijn. Volgens Kruidvat moet je voor het zonnen een royale laag aanbrengen en jezelf meerdere keren per dag insmeren.

De crème ruikt zoals andere anti-zonnebrandcrèmes die ik wel eens van kruidvat gehad heb. De geur is niet heel overdreven, maar hij heeft een lichte geur die echt anti-zonnebrand-achtig is.

De sunmilk is vrij dik. Ik vind het daarom ook een beetje gek dat ze hem sunmilk noemen. Het is namelijk geen melk, maar echt een dikke crème. Het voordeel van zo’n crème vind ik dat je zeker weet dat je een goede laag bescherming hebt. Maar daar komt wel bij dat je de crème echt goed moet uitsmeren, anders loop je rond met een witte waas.

Deze sunmilk trekt vrij snel in. Hij plakt niet en is maar een heel klein beetje vettig in het begin. Je voelt wel dat er iets op je huid zit, maar het is niet zo dat ik plak of glim. De sunmilk doet gewoon goed z’n werk. Als ik me regelmatig insmeer met deze milk verbrand ik niet en dat is precies wat deze sunmilk hoort te doen.

De solait sun protection sunmilk met factor 30 is een enorm handig flesje om mee te nemen. Het werkt makkelijk onderweg én het product geeft goede bescherming. Dit schattige tubetje kost 2,49. Kruidvat verkoopt ook flessen van 400 ml die per stuk 9,49 kosten.

Neem jij vaak anti-zonnebrandcrème mee in je tas?

xxx Teddy

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog