MAC – pro longwear paint pot

Ik hou van oogschaduw. Als ik er tijd voor zou hebben, zou ik iedere dag uitgebreid bezig zijn met een ooglook. Om een mooie look te maken, heb je niet alleen oogschaduw nodig. Een oogschaduw basis is ook een must. Degene die ik op dit moment gebruik, is een pro longwear paint pot van MAC.

Volgens MAC is deze pro longwear paint pot een uiterst gepigmenteerde oogschaduw op crèmebasis die langhoudend en kleurvast is. Er zijn allerlei kleuren verkrijgbaar, met verschillende finishes: glanzend of eentje met een crèmefinish.

Je kunt de paint pot dus als oogschaduw gebruiken, maar veel mensen gebruiken deze paint pots als basis onder oogschaduw. Hierdoor zouden de kleuren intenser worden en veel langer blijven zitten. Ik was benieuwd en wilde er graag eentje uitproberen.

De kleur die ik heb is painterly. Dit is een huidskleurige tint met een roze ondertoon. Ik heb zelf een rozige ondertoon in mijn huid, dus deze werd mij aangeraden. Hij is wel een stuk bruiniger en rozer dan mijn eigen huid, maar dit valt niet op onder de oogschaduw. Er zitten geen glitters in en de kleur droogt mat op, niet glanzend. Als je een meer gelige ondertoon hebt, is soft ochre waarschijnlijk een goede kleur voor jou.

Painterly zorgt ervoor dat mijn oogschaduw een stuk mooier uit komt. De kleuren lijken intenser en blenden mooi. Ook blijft mijn oogschaduw met dit product op z’n plek. Al moet ik wel toegeven dat mijn oogschaduw, ook met painterly, in de zomer toch nog wel in mijn crease gaat ophopen. Om dit op te lossen gebruik ik mijn Hema oogschaduwbasis onder mijn paint pot. Mijn Hema oogschaduw basis geeft namelijk niet hetzelfde intense resultaat als painterly, maar houdt wel alles op z’n plek.

Je kunt de paint pot op verschillende manieren gebruiken, met je vingers, met een sponsje of met een kwast. Ik breng hem altijd aan met een fluffy kwast van Hema. Zo breng ik maar een dun laagje op mijn oogleden aan, anders blijft ie bij mij niet op z’n plek. Nog een voordeel van deze methode is dat je maar heel weinig product per keer gebruikt.

Nog een tip: ik bewaar mijn paint pot op de kop, zodat ie niet zo snel uitdroogt. Hierdoor gaat ie een stuk langer mee!

Ik ben heel erg blij met mijn paint pot. Ik gebruik hem eigenlijk altijd onder mijn oogschaduw. De kleuren worden intenser en zijn makkelijker te blenden als ik painterly gebruik. Een pro longwear paint pot van MAC bevat 5 gram en kost 19,50. Zeker niet goedkoop, maar je doet er echt onwijs lang mee.

Heb jij een paint pot van MAC?

xxx Teddy

 

 

26 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog