Ahava – mineral botanic velvet body lotion

Mijn huid kan in deze tijd van het jaar wel wat extra verzorging gebruiken. Door het weer is mijn huid droger dan normaal en daarom smeer ik me trouw in met een heerlijke body butter om dit te “genezen” en te voorkomen. Naast body butters gebruik ik ook gewone lotions. Één daarvan is de mineral botanic velvet body lotion van Ahava.

De verpakking van deze lotion vind ik erg leuk. Het doet me een beetje denken aan zo’n oud medicijnpotje. Het flesje is van donkerbruin plastic gemaakt. Ook het etiket past helemaal bij het thema. Een beetje gelig, met wat tekst en een bloem voorop. Ook werkt ie hygiënisch omdat je er gewoon in moet knijpen om er wat uit te krijgen. Erg leuk gedaan. Ik hou wel van dit soort flesjes.

Volgens Ahava bevat deze mineral botanic velvet body lotion geen SLS, maar veel dodezeemineralen, macademia-olie en organische plantextracten. Hierdoor is ie geschikt voor de gevoelige huid. Ik heb de lotusbloem en kastanje variant. De lotusbloem werkt kalmerent en kastanje voedt de huid.

De lotion is vrij vloeibaar en een beetje gel-achtig. Hierdoor smeert ie heerlijk uit en trekt lekker snel in. De geur is ook heerlijk. De velvet body lotion ruikt een beetje naar bloemen en zit tussen warm en fris in. Het is een hele aparte geur, maar ik vind hem wel erg lekker.

Deze body lotion is een heerlijk tussendoortje voor mijn huid. Als mijn huid echt droog is, pak ik toch liever een butter, maar deze lotion werkt echt prima nu mijn huid ietsjes droger dan normaal is. Mijn huid is lekker zacht en gevoed na gebruik. Ik vind het vooral erg fijn dat de lotion zo snel in trekt.

Ik ben heel erg tevreden over de mineral botanic velvet body lotion van Ahava. Hij trekt snel in, ruikt lekker en hydrateert mijn huid. Ik heb een klein flesje van 85 ml. Ik weet niet of die ook in de winkel te koop zijn, maar voor 400 ml betaal je 24,95. Niet goedkoop, maar met zo’n grote fles doe je wel een tijdje. Ik weet niet precies waar Ahava te koop is, maar volgens hun website is Ahava te koop bij de apotheek of een Ahava beautysalon.

Welke body lotion gebruik jij op dit moment?

xxx Teddy

10 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog