NYC anti-shine stick

NYC heeft soms enorm leuke en goede producten. Toen ik dit product zag, was ik dan ook erg benieuwd. Zo’n soort product kende ik ook nog helemaal niet! De anti-shine stick is een potlood waarmee je je glimmende plekjes weer mat kan maken. Klinkt goed en handig!

Het potloodje ziet er vrij basic uit. Hij is blauw-zilver met zilvere letters. De dop is van hard plastic. Niets mis mee, maar ook niet erg bijzonder. Wel moet je een puntenslijper hebben met een groot gat, ander kun je dit potlood niet slijpen.

Volgens NYC zorgt het potloodje ervoor dat de substantie olie absorbeert waardoor je een “shine-free finish” krijgt.

Vooral na een lange dag is mijn foundation er een beetje af en heb ik wat meer plekjes die glimmen. Vooral mijn voorhoofd en neus hebben hier last van. Ik probeerde de stick na een lange dag. Op het potloodje staat dat je het moet aanbrengen en ik moet blenden met je vingers of een sponsje.

Ik zette een streep op mijn neus, maar schrok een beetje. De stick liet geen mat laagje achter, maar haalde gewoon mijn foundation eraf. De punt van het potloodje had dan ook de kleur van mijn foundation gekregen. Mhh, niet handig!

Gelukkig kon je het potlood ook gebruiken onder je make-up volgens NYC. Meestal glimt mijn huid nog niet zo erg als ik mijn make-up op ga doen, maar ik probeerde het toch. Ik haalde het potloodje over mijn neus heen en wreef het met mijn vingertoppen uit. Het resultaat was een wax-achtig laagje op mijn neus. Mijn neus glom niet, maar voelde erg vettig aan. Niet het effect wat ik wil hebben.

Nee, dit is geen product voor mij. Jammer, want ik vond het concept zo leuk! Ik hou het toch maar bij mijn geliefde mattifying oil papers van catrice. De anti-shine stick van NYC kost 2,79.

Wat gebruik jij tegen het glimmen?

xxx Teddy

 

5 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog