NYX – eyeshadow base

Het liefst draag ik iedere dag een prachtige ooglook. Helaas heb ik daar niet iedere ochtend de tijd voor, want een kwartiertje langer in bed blijven liggen is vaak heel verleidelijk. Om je oogschaduw mooi uit te laten komen, heb je een basis nodig. Ik kan echt niet meer zonder oogschaduw basis. Helaas heb ik de perfecte basis nog niet gevonden, dus probeer ik af en toe wat anders uit. Zo probeerde ik laatst de eyeshadow base van NYX. Kijk je mee of ik mijn perfecte oogschaduwbasis gevonden heb?

De basis zit in een klein plastic potje. Niet heel bijzonder, maar dat hoeft ook niet. Als het maar goed werkt. Maar als ik toch iets mag opmerken, had ik liever gehad dat deze basis in een tube had gezeten. Dat vind ik net iets hygiënischer werken.

Volgens NYX maximaliseert deze eyeshadow base de intensiteit en de glans van de oogschaduw. Oogschaduw zal de hele dag perfect op zijn plek blijven zitten en zal niet verdwijnen in de plooien. Deze oogschaduw basis is in drie verschillende varianten verkrijgbaar. Nr 1. white voor de levendigheid van de kleur. Nr. 2 white pearl voor meer glinstering en glans van uw oogschaduw en nr. 3 skin tone voor donkere oogschaduw.

Ik wilde een basis die ik voor al mijn looks zou kunnen gebruiken, dus ik koos voor nr. 1 white. Dit is gewoon een witte, matte basis. De textuur van deze oogschaduw basis is anders dan ik verwachtte. Het is echt een stevige crème die een beetje zachter wordt door de aanraking met je huid. Gelukkig maar, want anders smeert het niet zo makkelijk. Nu snap ik ook gelijk waarom de basis in een potje zit en niet in een tube. Dan had je hem er bijna niet uit gekregen.

Hier zie je swatches van de eyeshadow base. Links zie je de basis zonder oogschaduw. Zoals je ziet, dekt ie goed en is helemaal wit. Geen glittertje of glansje. Daar ben ik blij mee. Op de middelste swatch zie je de basis plus een oogschaduw. Als laatste zie je dezelfde oogschaduw, maar dan zonder basis. De basis zorgt er dus zeker voor dat je oogschaduw beter dekt en mooier wordt.

Tot nu toe was ik erg tevreden over de basis, maar helaas was het te mooi om waar te zijn en werd ik teleurgesteld. Na een paar uur was de oogschaduw echt in mijn lijntjes gelopen. Niet een beetje, maar echt duidelijk. Precies hetgeen waar ik een basis voor gebruik. Wat jammer!

Helaas is deze basis niets voor mij. Mijn oogschaduw wordt er wel mooier door, maar hij blijft bij mij gewoon niet op z’n plek zitten. Dat vind ik toch wel het belangrijkste wat een basis moet doen. De eyeshadow base van NYX kost 6,99. Hij is dus ook nog niet echt goedkoop.

Wat is jouw favoriete oogschaduw basis?

xxx Teddy

10 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog