P2 – perfect face refine + prime

Primers vind ik geweldige producten, mits ze goed werken natuurlijk. Vooral met het warme weer, vind ik een primer ideaal. Mijn make-up blijft dan namelijk een stuk beter zitten. Ik had de perfect face refine + prime primer van P2 al een tijdje in de kast liggen en besloot hem met het warme weer te gebruiken. Vandaag wil ik je hem daarom dan ook laten zien. Benieuwd?

De verpakking vind ik erg leuk. De tube is wit, maar heeft wel een hele mooie paarse parelmoerglans als het licht er op schijnt. De tube heeft een paarskleurig pompje. Dit vind ik heel erg fijn werken. Één pompje is namelijk genoeg voor je hele gezicht en naast dat het makkelijk werkt, is het ook hygiënisch.

Volgens P2 zorgt deze primer voor een matte en egale teint. De primer kan onder make-up gedragen worden, maar ook los en zou de levensduur van je make-up verlengen. De primer bevat SPF 15 en dat is dan ook één van de redenen waarom ik deze juist nu uit de kast heb getrokken. Hierdoor hoef ik geen anti-zonnebrandcrème op mijn gezicht te smeren en is mijn gezicht toch beschermd met dit warme en zonnige weer.

De primer lijkt huidskleurig als ie net uit de tube komt, maar zodra je hem aanbrengt, is ie gewoon transparant. Wat me wel gelijk opviel was de gekke geur die dit product heeft. Een primer hoeft van mij niet per se heel lekker te ruiken, maar deze primer vind ik echt een beetje vies ruiken. Dat vind ik wel heel erg jammer. Gelukkig ruik ik de geur alleen als ik de primer net op mijn gezicht smeer, de geur vervliegt daarna gelijk.

De primer werkt daarentegen wel heel goed. Ik was laatst een dagje naar het strand en heb mijn gezicht enkel ingesmeerd met mijn gewone dagcrème en deze primer. Mijn gezicht was de hele dag goed beschermt door de SPF en werd niet vettig. Naast het feit dat deze primer je gezicht beschermt tegen de zon, werkt ie ook goed om make-up langer te laten zitten. Als ik deze primer gebruikt heb, blijft mijn make-up langer op z’n plek. Het is niet zo dat deze primer wonderen verricht en er voor zorgt dat mijn make-up 24 uur perfect blijft zitten, maar het vervagen en glijden stelt ie zeker uit.

Ik weet niet heel goed wat ik van deze primer moet vinden. De werking is heel fijn en het is een groot pluspunt dat de primer SPF 15 bevat, maar de geur staat me echt tegen. Als deze primer geurloos geweest zou zijn of lekker had geroken, was ik enorm enthousiast geweest. Ik blijf hem wel gebruiken, omdat ie dus zo fijn werkt, maar ik zou hem niet nog een keer kopen denk ik. De perfect face refine + prime primer van P2 is te koop in Duitsland en kost daar 5,95.

Gebruik jij een primer?

xxx Teddy

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog