Rimmel London – provocalips

Rimmel kwam laatst met haar nieuwe product: de provocalips. Ik verwachtte dat het net zo iets zou zijn als de apocalips, waar ik er al eentje van heb. Maar toen ik reviews zag van dit nieuwe product werd ik toch wel erg nieuwsgierig. Deze vloeibare lipstick met twee stappen zou écht de hele dag blijven zitten en kiss-proof zijn. Kijk, dat klinkt nog eens goed! Benieuwd?

De verpakking van de Provocalips is erg leuk. De meeste lipproducten met 2 stappen zien er ongeveer zo uit. Aan de ene kant de kleur en aan de andere kant de topcoat. Wat wel uniek is aan de versie van Rimmel zijn de leuke lipjes op de witte huls. Dit maakt het geheel wat speelser.

Volgens Rimmel blijft de provocalips tot wel 16 uur lang zitten. Je zou er mee kunnen zoenen, eten, alles doen wat je hart je ingeeft zonder ook maar een spoor van lipstick achter te laten. Verder zou het product fijn zitten en je lippen niet uitdrogen. Ook niet geheel onbelangrijk: het product is met een make-up remover op oliebasis te verwijderen.

De provocalips maakt gebruik van twee stappen. als eerste breng je de kleur aan op je lippen. Dit laat je 60 seconden drogen. Daarna gebruik je de huls waar op staat: stap 2. Dit is een transparante topcoat die ervoor zorgt dat de kleur glanst, lang blijft zitten en je lippen gehydrateerd blijven.

De provocalips zijn verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren. Ik heb de kleur I’ll call you. Dit is een oudroze tint die een heel klein beetje neigt naar paars. Ik twijfelde eerst een beetje of ik de kleur wel mooi zou vinden, maar toen ik hem eenmaal aanbracht was ik om. Wat een gave kleur is dit! Zoals je kunt zien dekt de kleur ook nog eens onwijs goed.

Ik heb de stappen precies zo gedaan als Rimmel aanraadt. Eerst de kleur aanbrengen, deze even laten drogen en dan de topcoat er overheen aanbrengen. Wel vond ik de topcoat nog vrij glanzend en daarom heb ik deze heel voorzichtig “afgehapt” op een tissue.

Ik verwachtte al wel dat de houdbaarheid van deze lipstick goed zou zijn, maar deze was nog beter dan dat ik had verwacht. De kleur blijft echt enorm lang zitten. Wat eten overleeft ie makkelijk en door de dag heen hoef ik hem eigenlijk niet bij te werken. Zelfs een avondje stappen overleeft ie zonder moeite.

De provocalips zit ook lekker op mijn lippen. De kleur los is wel wat plakkerig en voelt droog aan, maar zodra je de topcoat er overheen aanbrengt heb je hier geen last meer van. Mijn lippen voelen zacht aan en zijn helemaal niet trekkerig.

Eigenwijs als ik ben, probeerde ik mijn lippen na een lange dag gewoon schoon te maken met een reinigingsdoekje. De kleur bleef netjes op zijn plek en pas toen ik mijn oogmake-up remover pakte, kon ik hem verwijderen. Dit ging overigens wel heel makkelijk. Ik hoefde helemaal niet hard te boenen. Ook na het dragen van de provocalips voelde mijn lippen prima aan. Ze waren niet droog.

Ik ben heel erg tevreden over de Rimmel provocalips. De houdbaarheid is echt enorm goed en de kleur is heel gaaf. De Provocalips van Rimmel kosten 11,99 per stuk. Een prima prijsje voor zo’n mooi product als je het mij vraagt!

Wat vind jij van dit soort 2-stappen producten?

xxx Teddy

13 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog