So Susan Cosmetics – concealer quad

Ik hou van concealer. Als t goed dekt en de juiste kleur heeft. Dat zijn wel de twee belangrijkste puntjes waar ik op let bij een concealer. Oké, hij moet ook lang blijven zitten, maar als ie al niet voldoet aan de eerste twee puntjes, maakt dat niks meer uit en valt ie sowieso af. Zo keihard ben ik tegenover concealers. Zal dit concealer quad van So Susan Cosmetics mijn test zonder kleerscheuren door komen?

De verpakking vind ik er prima uit zien. Niet heel bijzonder, maar dat vind ik niet erg bij een concealer. Het enige nadeel van dit doosje vind ik dat ie bij mij niet goed sluit, waardoor ie erg snel opengaat.

Volgens So Susan vervagen deze concealers vlekken en oneffenheden. De textuur zou heel makkelijk blenden met je huid en zorgen voor een “flawless complexion”. De concealer is gemaakt met “virgin marula oil” en is niet getest op dieren.

Klinkt goed! Ook het feit dat So Susan deze concealer niet op dieren test, is al heel goed! Alleen of olie in concealer goed werkt vraag ik me af…

De kleurkeuze van de verschillende concealers vind ik ook best apart. De drie huidstinten vind ik wel goed gekozen, de lichtste huidskleur is (bijna) precies mijn kleur! Maar wat je met de witte kleur moet vraag ik me af. Misschien kun je deze mengen met de andere kleuren om zo jouw kleur te krijgen? Beetje omslachtig, maar dat is het enige wat ik kan bedenken.

Hoopvol probeerde ik de verschillende kleurtjes uit. Maar ik vind de concealers vrij vettig. Tja, dat zal de olie wel zijn. Doordat ze vettig zijn, dekken ze ook niet echt lekker. Wat jammer zeg! Op de foto hierboven is goed te zien dat ze vrij glimmend zijn. Ik wil juist geen concealer die glimt. Misschien een beetje voor onder mijn ogen of op plekjes om te highlighten, maar om oneffenheden te verdoezelen juist niet…

Hierboven zie je de swatches van de vier verschillende tinten. Op mijn huid valt het glimmende nog wel mee. Ze lijken prima te dekken, maar echte roodheid halen ze niet goed weg. Ik blijf mijn oneffenheden nog duidelijk zien als ik deze concealer gebruikt heb. Natuurlijk, ze zijn wel wat minder, maar ik wil echt wel meer dekking. Ook omdat ze olie bevatten, heb ik het idee dat deze concealer sneller van mijn gezicht af glijdt.

Nee, dit concealer quad van So Susan is niks voor mij. Het werkt gewoon niet voor mij, misschien werkt ie fijn voor iemand die niet zoveel dekkig nodig heeft en geen vette huid heeft, waardoor de olie geen probleem is. De concealers zijn te vettig en de dekking is ook niet geweldig. Voor de prijs van 22,99 (ja dat kost dit quad) zou ik dit doosje echt laten liggen. Jammer!

Werkt een vettige concealer wel voor jou?

xxx Teddy

19 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog