Travalo – tasverstuiver

travalo tasverstuiver

Sinds ik op kamers woon, gebruik ik bepaalde parfums uit mijn collectie een stuk minder. Ik heb ze immers niet altijd bij de hand. Er staan wat parfums op mijn studentenkamer, maar er staan er ook zeker nog een paar thuis omdat ik daar nog regelmatig ben. Soms vind ik dit best lastig, maar laatst bedacht ik een hele simpele oplossing: ik moest gewoon mijn favoriete geuren in een tasverstuiver doen, dan kon ik de parfum op twee plekken tegelijk bewaren! Toen ik op zoek was naar een goede tasverstuiver, kwam ik bij Kruidvat ineens een Travalo tegen. Deze kon ik dan ook niet laten liggen en vandaag wil ik hem aan je laten zien. Benieuwd?

travalo verstuiver review

De Travalo zit in een leuk doosje. De onderkant is wit met een grijs, zwierig detail en de dop is gemaakt van doorzichtig plastic. De Travalo zelf ziet er vrij simpel uit. Het glas is donker en de dop is glimmend zwart. Op het glas staat het logo van Travalo en daaronder staat ‘with genie-s refill’. Ik denk dat ik een wat ouder model heb, omdat de varianten die bij winkels zoals Ici Paris en Douglas verkocht worden, er net iets anders uitzien. Deze variant ziet er wat simpeler uit, maar dat vind ik geen probleem.

Volgens Travalo is deze tasverstuiver geen gewone tasverstuiver. Travalo noemt dit de geniale hervulbare tasverstuiver die je overal mee naar toe zou kunnen nemen. De Travalo zou namelijk enorm makkelijk te vullen zijn in tegenstelling tot andere tasverstuivers die er vaak voor zorgen dat je parfum knoeit. De Travalo heeft een inhoud van 5 ml en dit zou goed zijn voor ongeveer 65 keer sprayen. Klinkt goed!

hoe werkt travalo

Wat ik vooral heel erg handig vind aan deze tasverstuiver, is dat ie zo makkelijk te vullen is. Zoals je hierboven op de foto kunt zien, hoef je alleen het dopje van je parfumfles af te halen en de travalo hierop zetten. Door de Travalo naar beneden te drukken, pomp je als het ware de parfum in het reservoir. Hierdoor heb je geen gedoe meer met oversprayen, trechtertjes en geknoei.

Wat hier wel een klein nadeel van is, is dat je de verstuiver niet echt goed kan schoonmaken als deze leeg is. Hiermee loop je het risico loopt dat de geur van de parfum blijft hangen ook al doe je er een andere geur in. De Travalo zou schoon te maken zijn met water, maar hoe dat dan precies zou werken, weet ik eerlijk gezegd niet. Misschien moet je dan op zoek naar een flesje om water mee in het reservoir te pompen. Maar dat kleine nadeel neem ik voor lief, omdat het vullen en bijvullen echt zo makkelijk is.

Naast het makkelijke vullen werkt de Travalo zelf ook heel makkelijk. Eigenlijk werkt het net zoals een gewone parfum met een verstuiver. Je sprayt de parfum net zoals je gewend bent op je lichaam. In dat opzicht verandert er dus niks.

Conclusie

Ik vind de Travalo een heel handig dingetje. Het lijkt een normale tasverstuiver, maar doordat hij heel makkelijk te vullen is, is ie toch bijzonder. Ik zou hem daarom ook zeker aanraden als je op zoek bent naar een tasverstuiver. Het scheelt echt een hoop geknoei. De Travalo kost normaal 14,95 maar ik kocht deze variant voor 3,- bij Kruidvat. 14,95 vind ik om eerlijk te zijn best prijzig voor een tasverstuiver, maar 3,- daarentegen is een heel mooi prijsje.

Gebruik jij wel eens een tasverstuiver?

xxx Teddy

9 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog