Urban Decay – eyeshadow primer potion

In deze post liet ik je al weten dat ik de welbekende Primer Potion van Urban Decay had gekocht toen ik in Londen was. Al jaren hoor ik geweldige verhalen over deze oogschaduwbasis van Urban Decay. Ik snapte de hype niet zo goed, want ik redde mezelf wel met mijn veel goedkopere basis van Hema. Toch besloot ik mee te gaan met de hype en haalde de primer potion in huis.

De verpakking is erg leuk. Er is echt aandacht aan besteed. De tube komt in een hard paars kartonnetje. Ik weet nog hoe de oude primer potion flesjes er uit zagen en ik moet zeggen dat dit een hele verbetering is. De primer potion zit in een paarse glimmende tube. Handig, want zo kun je alles tot het laatste beetje opmaken. Wat niet het geval was met de oude huls. Ook de dop vind ik leuk en bijzonder vormgegeven.

Volgens Urban Decay is deze vernieuwde versie van de primer potion nog mooier en nog makkelijker aan te brengen dan de vorige. De primer zou 24 uur op z’n plek blijven zitten en ervoor zorgen dat je oogschaduw niet in je lijntjes trekt. Ook zorgt de primer potion voor een intensere kleur van je oogschaduw en een makkelijkere applicatie. Urban Decay beweert dat je na het gebruiken van deze primer niet meer zonder kunt. Ik ben benieuwd!

Er zijn vier verschillende varianten van de primer potion verkrijgbaar. Ik koos voor de originele primer potion, omdat ik deze bij al mijn looks kan gebruiken. De originele basis is huidskleurig en als je hem uitsmeert bijna transparant. Dat vind ik fijn. Zo beïnvloed de basis de kleuren van mijn oogschaduw niet.

Toen ik dit product voor de eerste keer gebruikte, was ik sceptisch, maar ik werd gelijk verbaasd. De kleuren die ik gebruikte kwamen echt tot z’n recht. Dat is ook te zien op bovenstaande swatch. Hiervoor heb ik satin taupe van MAC gebruikt. Links zie je hem zonder basis, rechts met de basis van Urban Decay. De kleur is veel intenser en ziet er mooier uit.

Je hebt maar een heel klein beetje nodig per keer, waardoor je echt onwijs lang kunt doen met deze tube. Verder zorgt deze basis er ook echt voor dat mijn oogschaduw de hele dag blijft zitten. Als ik ’s ochtends mijn ooglook maak, zit ie er aan het eind van de middag nog precies hetzelfde op. 24 uur is iets te enthousiast ben ik bang, maar een lange, warme dag overleeft ie zeker. Het aanbrengen van mijn oogschaduw lijkt ook makkelijker te gaan met deze primer. Het blenden gaat beter en het effect is mooier.

Ik ben echt blij met de primer potion van Urban Decay. Ik heb mijn Hema basis aan de kant geschoven en de primer potion in mijn every-day-bakje gedaan. De kleuren worden mooier, mijn oogschaduw blijft langer zitten én het aanbrengen van mijn oogschaduw gaat makkelijker. Wel is deze primer vrij prijzig. Ik betaalde omgerekend zo’n 22 euro voor dit tubetje.

Ben jij nou niewsgierig geworden naar dit product of dit merk? Dan heb ik een heel leuk nieuwtje voor je. Dit merk was enige tijd niet meer verkrijgbaar in Nederland, maar het komt weer terug! Hoe, wat, waar en wanneer dat weet ik helaas niet.

Welke oogschaduwbasis gebruik jij?

xxx Teddy

11 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog