Yves Rocher – nourishing argan balm

Mijn dagrème koop ik sinds een aantal jaar bij Yves Rocher. Deze dagcrème werkt goed voor mij en is niet te prijzig. Soms kan ik het niet laten en snuffel ik even wat verder rond tussen alle leuke producten in de winkel. Yves Rocher heeft een heel leuk systeem met hun klantenkaart. Als je een klantenkaart hebt, krijg je vaak een kortingsbon thuisgestuurd én krijg je een cadeautje als je jarig bent. Super leuk! Omdat ik vorige maand jarig was, mocht ik ook iets op komen halen. Ik kreeg toen de nourishing argan balm mee naar huis. Ik heb deze balm nu een tijdje getest en wil hem vandaag aan je laten zien. Benieuwd?

De nourishing argan balm zit in een plastic tube met een draaidop. De tube is donkerbruin met witte letters en gele/gouden details. De dop heeft dezelfde bruine tint. Ik vind de tube er vrij simpel uitzien en de bruine kleur is niet helemaal mijn ding, maar als dit product fijn werkt maakt de verpakking natuurlijk niets uit.

Volgens Yves Rocher is deze nourishing argan balm voedend en verzorgend en zou de huid fluweelzacht aanvoelen na gebruik. De balm bevat een combinatie van biologische arganolie en essentiële olie van biologische oranjebloesem die bekend staat om haar kalmerende eigenschappen. De balm heeft een zachte en romige samenstelling en de geur van oranjebloesem.

De balm ruikt warm en echt naar oranjebloesem. Oranjebloesem is niet mijn ding, dus ik vind deze balm dan ook niet zo lekker ruiken. Gelukkig is de geur vrij subtiel en ruik je hem alleen bij het aanbrengen en als je er echt met je neus boven op je huid gaat zitten.

De nourishing argan balm is qua textuur aan de dunne kant. De balm is vrij vloeibaar voor een body lotion en daardoor snap ik ook gelijk waarom het balsem is genoemd en geen lotion. Doordat het zo vloeibaar is, heb je per keer maar een klein beetje nodig, smeert de balm heel makkelijk uit en trekt razendsnel in.

Na het insmeren met deze balm ziet mijn huid er goed uit en voelt zacht aan. Mijn huid lijkt een minder droog en glimt een beetje. Heb je een hele droge huid, dan zou ik toch eerder gaan voor een dikke, voedende lotion of butter. Maar voor een huid die een klein beetje droog is, is dit een fijn product.

Ik vind de nourishing argan balm een prima product. Hij ziet er vrij simpel uit en de geur is niet helemaal mijn ding, maar de werking is goed. De balm is vrij vloeibaar en smeert hierdoor makkelijk en snel uit. Ook trekt deze balm snel in en laat de huid zacht achter. De tube die ik heb, kon ik niet terug vinden bij Yves Rocher, maar ik vond wel een grotere pot van 150 ml met deze zelfde balm en deze kost 22,90. Dat vind ik vrij prijzig om heel eerlijk te zijn, maar er zijn enorm vaak acties bij Yves Rocher waardoor je een product kan kopen met 50% korting en dan is het wel een leuk prijsje.

Hou jij van de geur van oranjebloesem?

xxx Teddy

7 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog