4 dingen die je moet regelen als je op jezelf gaat wonen

tips op jezelf wonen

Ik weet het nog als de dag van gisteren, dat ik hoorde dat ik de kamer kreeg waar ik was gaan kijken. Dolbij was ik, want Utrecht is niet de meest makkelijke plek om aan een kamer te komen. Een van de eerste dingen die ik deed, was zoeken naar leuke meubels en decoratie om mijn kamer mee te vullen. Maar naast het regelen van meubels, zijn er ook andere dingen die geregeld moeten worden als je op jezelf gaat wonen. Of je nou naar een studentenkamer verhuist of misschien wel naar je eerste eigen huisje: er komt meer bij kijken dan je denkt. Daarom deel ik vandaag 4 van deze dingen met je, zodat je zonder zorgen op jezelf kan! Benieuwd?

Verzekeringen

Ja, wanneer je op jezelf gaat is de kans groot dat je niet meer bij je ouders onder hun verzekering valt.  Zelf heb ik direct een inboedelverzekering geregeld. Ik vind het toch een fijn idee dat mijn spullen verzekerd zijn. Let er wel op dat het vaak zo is bij studentenhuizen dat ze jouw kamerdeur als jouw voordeur beschouwen. Heb je deze niet op slot en er wordt wat gestolen, dan kunnen ze moeilijk doen. Maar het fijne weet ik er ook niet precies van. Ik heb het gelukkig nog niet nodig gehad, maar het is een fijn idee dat ik het heb.

Adreswijziging

Dit ligt misschien voor de hand, maar is ook zeker belangrijk om te regelen: je adreswijziging! Geef je nieuwe adres door aan de gemeente waarin je gaat wonen, zodat zij dit weten. Maar daarnaast is het ook handig je adres te wijzigen bij tijdschrift-abonnementen of andere dingen die je vaak thuisbezorgd krijgt. En stuur ook al je familie en vrienden je nieuwe adres, dat vinden ze vast leuk!

Kostenoverzicht

Op jezelf wonen kost altijd meer geld dan je denkt. Misschien moet je wel geld lenen om je huisje te kunnen bekostigen of heb je een studiefinanciering om de huur van je kamer te kunnen betalen. Daarom is het belangrijk om (vooral in het begin) bij te houden welke uitgaven je hebt, zodat je niet onnodig geld uitgeeft. Als je het voor jezelf bijhoud, krijg je inzicht in je kosten en kun je zien waar je makkelijk op kunt besparen. Denk hierbij aan bezuinigen op je boodschappen (koop bijvoorbeeld niet overal merkproducten van) of bijvoorbeeld door de goedkoopste energieleverancier te nemen als je dit zelf voor het kiezen hebt.

Uitzet

Last but not least hetgeen wat natuurlijk het leukste is aan op jezelf gaan: je uitzet regelen! Ik vond het heerlijk om al mijn meubels bij elkaar te zoeken, decoratie items te kopen en mijn eigen glazen en borden te hebben. Mijn tip: check Pinterest voor interieur inspiratie. Daar heb ik enorm veel aan gehad. Oh en zeg ook vooral tegen mensen in je omgeving dat je op jezelf gaat. Wie weet hebben zij toevallig dingen over die jij goed kunt gebruiken!

Woon jij al op jezelf?

xxx Teddy

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met overstappen.nl 

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog