5x leuke bevrijdingsfestivals om te bezoeken 2017

Vandaag is het 5 mei: bevrijdingsdag. Deze dag vieren we dat we een vrij land zijn en dat we in vrijheid kunnen leven. Ik vier 5 mei door stil te staan bij onze vrijheid. Hoewel deze vrijheid voor mij heel normaal lijkt, is dat natuurlijk niet zo. Er zijn nog genoeg landen in de wereld waar vrijheid niet vanzelfsprekend is. Om deze dag te vieren, ga ik ieder jaar naar een bevrijdingsfestival. De vrijheid moet je vieren en hoe kan dat beter dan samen zijn met enorm veel mensen en te genieten van muziek en (hopelijk) heerlijk weer. Vandaag wil ik je daarom 5 bevrijdingsfestivals laten zien waar je vandaag naar toe zou kunnen gaan. Benieuwd?

1. Wageningen
Net als voorgaande jaren pakt Wageningen ook dit jaar weer groot uit. Er is een muziekfestival, maar overdag zijn er ook genoeg andere dingen te doen. Dit jaar zijn er maar liefst 10 podia waar allerlei verschillende soorten muziek te luisteren is. Zo heb je natuurlijk het hoofdpodium, maar ook een dancesquare en nog veel meer. In Wageningen komen onder andere DI-RECT, Douwe Bob en de Dirty Daddies.

2. Den Bosch
Ook in Den Bosch vieren ze vandaag de vrijheid. Er zijn allerlei dingen te beleven en te doen op het familieplein en bij 4Freedom. Den Bosch heeft drie podia waar ook nog eens hele leuke artiesten komen. Vandaag kun je daar losgaan op onder andere De Staat, Ronnie Flex en My Baby.

3. Groningen
Voor de mensen die noordelijker in Nederland wonen is er dit jaar ook weer het bevrijdingsfestival in Groningen. Dit festival vindt net als vorig jaar plaats in het stadspark en telt maar liefst 6 podia waar je de vrijheid kunt vieren. In Groningen treden onder andere de jeugd van tegenwoordig, Chef’special en Kraantje Pappie op. Erg leuke artiesten als je het mij vraagt!

4. Utrecht
In Utrecht zijn ook verschillende dingen te doen, waaronder het festival in park Transwijk. Er is een speciaal kinderfestival, maar ook veel muziek. Er is een hoofdpodium, een desperados area en een silent disco. In Utrecht treden namen op als Blaudzun, Kenny B en My Baby.

5. Zwolle

Ook zwolle heeft een heel leuk festival vandaag in park de Wezenlanden. Hier zijn maar liefst 7 podia te vinden. Op dit festival staan onder andere Waylon, Jett Rebel en Kensington. Dat kan wel eens een heel leuk feesttje worden!

Bij welk festival je ook aanwezig bent, maar ook als je vandaag niet van plan bent om naar een festival te gaan: ik wil je een hele mooie en fijne bevrijdingsdag wensen. We moeten dankbaar zijn voor onze vrijheid en dit met zijn alle vieren, want zo vanzelfsprekend als het soms lijkt, is het niet. Wil je weten welke bevrijdingsfestivals er vandaag allemaal zijn, kun je de website van bevrijdingsfestivals.nl checken.

Wat ga jij vandaag doen om de vrijheid te vieren?

xxx Teddy

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog