5x leuke bevrijdingsfestivals om te bezoeken

Vandaag is het 5 mei: bevrijdingsdag. Deze dag vieren we dat we een vrij land zijn en dat we in vrijheid kunnen leven. Ik vier 5 mei door stil te staan bij onze vrijheid. Hoewel deze vrijheid voor mij heel normaal lijkt, is dat natuurlijk niet zo. Er zijn nog genoeg landen in de wereld waar vrijheid niet vanzelfsprekend is. Om deze dag te vieren, ga ik ieder jaar naar een bevrijdingsfestival. De vrijheid moet je vieren en hoe kan dat beter dan samen zijn met enorm veel mensen en te genieten van muziek en heerlijk weer. Vandaag wil ik je daarom 5 bevrijdingsfestivals laten zien waar je vandaag naar toe zou kunnen gaan. Benieuwd?

1. Wageningen
Wageningen is the place to be als het gaat om bevrijdingsdag. Wageningen pakt altijd groots uit en hier wordt ook veel aandacht gegeven aan de veteranen. Het is dus niet puur een muziekfestival, al kun je er natuurlijk voor kiezen alleen het muziekfestival te bezoeken. In Wageningen zijn er 17 verschillende pleinen waar verschillende muziek gespeeld wordt. Enkele namen die je hier vandaag onder andere kunt zien zijn Jett Rebel, VanVelzen en Gers Pardoel.

2. Utrecht
In park Transwijk in Utrecht is ook ieder jaar een festival op 5 mei. Dit festival is minder groot dan die in Wageningen, maar dat betekent niet gelijk dat ie ook minder leuk is. Dit festival telt 4 podia en een kinder-erea. Jett Rebel zal ook op dit festival aanwezig zijn en verder kun je morgen op dit festival onder andere genieten van de muziek van Nielson en Lucas Hamming.

3. Amsterdam
Amsterdam zou Amsterdam niet zijn als hier geen bevrijdingsfestival plaats zou vinden. In het westerpark is een festival waar 7 verschillende podia te vinden zijn. Hier kun je onder andere luisteren naar DeWolff, Sunday Kids en Moon Tapes. Om eerlijk te zijn, kende ik van dit festival de minste artiesten, maar dat kan juist erg leuk zijn!

4. Groningen
Voor de mensen die noordelijker in Nederland wonen is er ook het bevrijdingsfestival in Groningen. Dit festival vindt plaats in het stadspark en telt maar liefst 6 podia. Op dit festival kun je onder andere losgaan op de liedjes van Ali B, Kensington en Typhoon. Dat zijn erg leuke en bekende artiesten.

5. Rotterdam
In Rotterdam kun je de vrijheid vieren in het euromast park in Rotterdam. Dit festival telt 5 verschillende podia, waaronder eentje voor kinderen. Op dit festival kun je onder andere een concert bezoeken van Kraantje Pappie, DeWolff en Friends of the family.

Bij welk festival je ook aanwezig bent, maar ook als je vandaag niet van plan bent om naar een festival te gaan: ik wil je een hele mooie en fijne bevrijdingsdag wensen. We moeten dankbaar zijn voor onze vrijheid en dit met zijn alle vieren, want zo vanzelfsprekend als het soms lijkt, is het niet. Wil je weten welke bevrijdingsfestivals er vandaag allemaal zijn, kun je de website van bevrijdingsfestivals.nl checken.

Wat ga jij vandaag doen?

xxx Teddy

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog