5x tips om geld te besparen (als student)

Het leven is al duur genoeg. Of nou ja, ik maak het leven graag duur. Jij waarschijnlijk ook. Denk aan wat uitgeven aan leuke kleding, mooie make-up, een zak chips op z’n tijd en een cocktail op het terras op een warme, zomerse avond. De kans is groot dat deze voorbeelden als muziek in je oren klinken, maar je niet altijd geld hebt om leuke dingen te doen. Gelukkig zijn er allerlei manieren om geld te besparen, zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen (of om te sparen natuurlijk!). Vandaag geef ik je daarom vijf tips om geld te besparen. Handig voor wanneer je student bent, maar natuurlijk ook voor ieder ander die graag wat geld overhoudt. Benieuwd?

1. Neem zelf een tasje mee
Tegenwoordig zijn plastic tasjes in een winkel niet meer gratis. Toch zie ik heel veel studenten om een tasje vragen. Zonde, want hoewel dat tasje niet duur is, telt het bij elkaar op wanneer je dit altijd doet. Hoewel je iedere keer maar een beetje bespaart door zelf een tasje mee te nemen, scheelt het op de lange termijn toch wat! Ook is het vaak veel leuker om zelf een tas mee te nemen. Zo heb je van die leuke katoenen tasjes die gemakkelijk mee te nemen zijn.

2. Neem zelf eten & drinken mee
Als je een lange dag college hebt of gewoon een dagje weg gaat, hoef je niet per se je lunch ergens te kopen. Je kunt hier enorm op besparen als je zelf je eigen eten en drinken van thuis meeneemt. Een broodje of flesje drinken is tegenwoordig namelijk aardig prijzig.

3. Gebruik kortingscodes
Vaak kun je kortingscodes gebruiken als je online shopt. Wat ik zelf altijd doe voordat ik een bestelling plaatst, is even via Google kijken of er een kortingscode voor de webshop is. Laatst ontdekte ik een handige site waar veel kortingscodes en acties bij elkaar staan: acties.nl. Voordat je wat gaat bestellen, kijk dus even of je gebruik kunt maken van kortingscodes en zo wat kunt besparen.

4. Check folders op aanbiedingen
Hoewel ik deze tip zelf nog wel eens vergeet, zijn folders enorm handig. 1 + 1 gratis op je favoriete tandpasta of douchegel geldt natuurlijk niet altijd. Van dit soort acties kun je gebruik maken, waardoor je gemakkelijk bespaart. Het enige wat je hiervoor moet doen is de folders in de gaten houden! Als je deze niet in je brievenbus krijgt, kun je ze gemakkelijk hier lezen.

5. Koop niet alleen A-merken
A-merken zijn in verhouding een stuk duurder. Soms is dat logisch, want sommige producten zijn nou eenmaal lekkerder als ze van een duurder merk zijn, maar soms maakt het niet veel uit.  Zo is de groene ice tea van de Albert Heijn naar mijn mening net zo lekker als die van Lipton én goedkoper! Als je hier een beetje op let tijdens je supermarkt bezoek, kan dit enorm veel schelen.

Hoe bespaar jij?

xxx Teddy

7 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog