5x tips om verkoudheid en griep te voorkomen

Om me heen is iedereen ineens ziek. Mijn klas is tijdelijk gehalveerd en zelf begin ik ook last van mijn keel te krijgen. Aangezien ik aardig druk ben, heb ik helemaal geen tijd om verkouden of zelfs ziek te zijn. Omdat het nu heerst, is het belangrijk om maatregelen te nemen, wil je een verkoudheid of griep voorkomen. Vandaag geef ik je daarom 5 simpele tips die ervoor zorgen dat je net wat minder vatbaar bent voor dat griepje of die verkoudheid. Benieuwd?

 1. Gezond eten
  Als je ziek wordt of ziek gaat worden is het belangrijk om gezond te eten. Natuurlijk is dit altijd belangrijk, maar op dat moment is het van extra belang. Als je gezond eet krijgt je natuurlijke immuunsysteem een boost. Je hebt vitaminen ook gewoon nodig om de ziekte of verkoudheid te bestrijden.
 2. Zet je raam af en toe open
  Hoewel ik in de winter het liefst de verwarming hoog zet en de ramen dicht doe, is het verstandig om af en toe je kamer/woning te laten luchten. Als jij of iemand in je omgeving hoest of niest, komen er virusdeeltjes in de lucht. Als er geen raam open staat, blijven deze deeltjes in de lucht zweven en is de kans groter dat je ze inademt en dus ook ziek kan worden.
 3. Was regelmatig je handen
  Als je moet hoesten, is de kans groot dat je je hand voor je mond houdt. Of als je niest en je neus afveegt is de kans groot dat je je handen gebruikt. Het is daarom ook belangrijk om je handen in deze ‘grieperige’ tijd regelmatig te wassen.
 4. Drink genoeg water
  Als je voldoende drinkt, kan je lichaam afvalstoffen makkelijker afvoeren. Het is dus belangrijk om genoeg water te drinken als je ziek bent, maar dus ook als je merkt dat je misschien ziek gaat worden. Je kunt ook thee drinken, als je gewoon water maar saai vindt. Als je al een beetje last van je keel hebt, doe er dan wat honing bij. Dat is lekker zacht en zorgt ervoor dat je minder last hebt van je keel.
 5. Maak voorwerpen die je vaak gebruikt vaker schoon
  Als je bacteriën aan je handen hebt, worden voorwerpen die je vaak gebruikt vies. Als je verkouden bent of ziek, kun je die bacteriën ook achterlaten. Maak bijvoorbeeld je klink, toetsenbord of telefoon een keertje extra schoon om verspreiding te voorkomen.

Natuurlijk helpen deze tips niet bij iedereen even goed en soms is het ook gewoon nodig om even ziek te zijn en je lichaam zijn werk te laten doen. Soms heb je ook gewoon even rust nodig en is het helemaal niet erg als je een dag in bed moet blijven om je weer beter te voelen. Maar het kan nooit kwaad om een beetje beter op jezelf te letten.

Hoe zorg jij ervoor dat je niet grieperig of verkouden word?

xxx Teddy

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog