Alpine – partyplug earplugs

alpine party plug oordopjes review

Stappen doe ik al jaren. Het dragen van oordopjes nog niet. Sinds een tijdje doe ik dat wel. Misschien vraag je je af waarom. Logisch, want veel mensen weten enorm weinig af van de risico’s van te harde muziek. Ik zelf ook, totdat ik er een onderzoekje naar deed voor een stuk wat ik erover moest schrijven voor mijn opleiding. Ik interviewde ervaringsdeskundigen en schrok van de gevolgen. Trust me, 24/7 een piep in je oor is niet iets waar je blij van wordt. Toch kun je deze gemakkelijk oplopen als het geluid te hard staat tijdens het uitgaan. Vandaar dat ik ervoor kies oordopjes te dragen en mijn gehoor te beschermen tijdens het uitgaan. Hoewel ik eerst hele goedkope oordopjes droeg, kocht ik laatst de partyplugs van Alpine. Benieuwd waarom?

Eerst droeg ik dus goedkope oordopjes. Die werkten op zich prima, maar ik merkte toch dat ik mensen om me heen niet zo goed kon verstaan. Ik moest moeite doen en soms zelf mijn oordopjes uit doen om een gesprek te voeren. Vandaar dat ik besloot duurdere oordopjes aan te schaffen die beweerden dit probleem niet (of minder) te hebben. De partyplugs die ik kocht zaten in een handig, vierkant doosje waarin je ze gemakkelijk mee kunt nemen. Ook zat er nog een klein kokertje bij die je aan je sleutelbos kunt hangen. Zo kun je ze gemakkelijk vervoeren.

Jaarlijks lopen enorm veel jongeren gehoorschade op door te harde muziek. Vaak staat de muziek in kroegen, clubs, op festivals en tijdens concerten zo hard dat het schadelijk is voor je gehoor wannee je geen bescherming draagt. Soms is het zelfs zo erg dat je ook met oordopjes nog risico op een gehoorbeschadiging loopt. Toen ik met de hoorstichting over dit probleem sprak, werd me uitgelegd dat je een gehoorbeschadiging kunt vergelijken met een graanveld. Wanneer hier een storm overheen raast, gaat het graan plat liggen en krabbelt langzaam weer overeind. Maar als deze storm vaker achter elkaar komt, knakt het graan of blijft het plat liggen. In je oor heb je namelijk kleine haartjes die stuk kunnen gaan als ze te veel moeten verduren. Het gevolg hiervan is vaak een piep in het oor. De meeste mensen horen na het uitgaan een piep in hun oor die de volgende dag weer weg is, maar deze kan dus ook blijvend zijn.

Volgens Alpine voorkomen deze oordopjes een gehoorbeschadiging. Na het uitgaan heb je geen piep meer in je oren en de muziekkwaliteit blijft optimaal door Alpine Acoustic Filters. Ook blijven gesprekken verstaanbaar en hebben de oordopjes een ideale pasvorm. De oordopjes zijn herbruikbaar en gemakkelijk schoon te maken.

Hier kun je de dopjes van dichtbij zien. Wanneer ik de dopjes draag, merk ik dat ik wel even moet wennen. Ik zal heel eerlijk zijn, de muziek lijkt wat zachter in het begin. De bas ietsjes minder duidelijk aanwezig, maar na een half uurtje ben ik er volledig aan gewend en lijkt het alsof ik geen oordopjes in heb. Dan hoor ik de muziek en de bas gewoon goed hard. De belevenis van de muziek is dus niet minder door de dopjes. Ook is het probleem wat ik met mijn vorige oordopjes had opgelost. Wanneer ik deze dopjes in heb, kan ik gewoon met de mensen om me heen praten. Heel bizar, maar het werkt! Ik versta iedereen goed en hoef mijn oordopjes niet meer uit te doen om mijn vriendinnen te verstaan.

Omdat ik het persoonlijk wel belangrijk vond dat de oordopjes niet te opvallend zijn, koos voor doorzichtige oordopjes. Hoewel je het natuurlijk altijd blijft zien als je er op let, vind ik dat ze bijna niet opvallen.

Zoals ik al aangaf, zat er bij mijn oordopjes ook een kleine koker waar de dopjes precies inpassen. Deze koker kun je gemakkelijk aan je sleutelbos hangen of aan iets anders, zodat je de oordopjes altijd bij je hebt. Handig, vooral als je onverwachts de kroeg in gaat!

Conclusie

Ik ben enorm blij met de partyplugs van Alpine. Hoewel me verteld is dat op maat gemaakte oordopjes het allerbeste zijn als je veel uitgaat, ben ik erg tevreden over deze partyplugs. Ze zijn een stuk betaalbaarder en werken voor mij prima. Ik heb na het stappen geen piep meer in mijn oor, ik hoor de muziek goed én ik versta mensen om me heen wanneer ze iets tegen me zeggen. Ik kocht de partyplugs bij een ANWB winkel voor 12,95. Ook zag ik dat ze verkocht worden via Bol.com.

Draag jij oordopjes tijdens het stappen?

xxx Teddy

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog