Mijn favoriete gratis apps #5

Of ik zonder mijn telefoon kan? Hoewel ik eigenlijk zou willen dat het antwoord hierop ja is, is dat niet het geval. Nee, ik kan gewoon écht niet meer zonder mijn telefoon. De meeste e-mails beantwoord ik via mijn telefoon, ik check of mijn trein wel rijdt, houd vrienden en familie op de hoogte en zelfs mijn boodschappenlijstje zit in mijn telefoon. Ik heb dan ook enorm veel apps op mijn telefoon staan. Veel die gewoonweg handig zijn, maar ook veel die ik speciaal voor mijn blog en Instagram heb gedownload. Vandaag wil ik een paar van mijn favoriete gratis apps met je delen. Wie weet zit er een app bij waar jij nét naar op zoek was. Benieuwd?

Lightroom

Lightroom is écht een geweldige app. Hoewel ik Lightroom op mijn computer nauwelijks gebruik, dan kies ik toch eerder voor Photoshop, vind ik het op mijn telefoon wel ideaal. Alle foto’s die op mijn Instagram komen, gaan eerst door deze fotobewerkingsapp heen. Iedere foto wordt gewoonweg net wat mooier als de belichting en het contrast omhoog gaan. Natuurlijk heeft je telefoon zelf ook veel invloed op de foto. Zo zul je simpelweg mooiere foto’s kunnen schieten en dus mooier kunnen bewerken als je een goede camera op je telefoon hebt zitten. Zelf heb ik een iPhone Xs met een lekker groot abonnement voor bellen en internet, zodat ik nooit zonder zit en altijd mijn foto’s na het bewerken met iedereen kan delen. Maar met een iPhone 11 met abonnement zul je nog mooiere resultaten krijgen. De iPhone 11 heeft namelijk spectaculaire verbeteringen aan de camera in vergelijking met de vorige modellen. Zowel de iPhone 11 Pro als de 11 Pro Max hebben maar liefst drie camera’s: een zoomlens, wijde lens en ultrawijde lens. Ook heeft de nieuwe iPhone een A13-chip waarmee deze nog sneller is dan zijn voorganger. De accu gaat nu veel langer mee én het is zelfs mogelijk om foto’s en video’s aan te passen tijdens het filmen. Bij de iPhone 11 hoort natuurlijk een setje AirPods. Wist je dat je deze nu bij Vodafone met €20,- korting kan bestellen?

Filmm

Naar een app als Filmm heb ik echt lang gezocht. Wanneer ik een filmpje maak met mijn iPhone voor op mijn Instagram stories, is deze vaak een beetje grauwig. Omdat ik geen zin heb om voor een kort filmpje een hele lampenset op te zetten, gebruik ik Filmm. Een app waarmee je filters over je filmpje heen kunt zetten, maar ook alleen de belichting iets omhoog kan gooien. Ideaal, zo heb je nooit meer té donkere filmpjes!

Loulou

Waarschijnlijk ben je wel bekend met datumprikker. Een hele handig website om een, de naam zegt het al, datum te prikken voor een afspraak met vrienden/familie. Toch vind ik datumprikker op mijn mobiel nooit zo handig. Zelf vind ik Loulou ideaal! Je kunt hiermee zowel een datumprikker als ‘antwoordenlijst’ aanmaken waarbij je bijvoorbeeld kunt vragen naar welk restaurant jullie willen gaan. De datumprikker/vragenlijst is makkelijk te delen via WhatsApp en iedereen kan hem invullen.

Later

Hoewel ik Instagram heel leuk vind, heb ik er niet altijd evenveel tijd voor. Daarom plan ik vaak mijn Instagram posts in via Later. Later is een app, maar kan ook op de computer gebruikt worden om gratis je Instagramposts in te plannen. Tegen betaling kun je onbeperkt posts en zelfs Instagram Stories inplannen. Handig!

Stocard

Ondertussen heb ik aardig wat klantenpassen bij elkaar gespaard. Of ik zin heb om ze iedere keer mee te sjouwen? Nou, nee dankje. Gelukkig is er tegenwoordig voor alles een app. Dus ook voor het online bewaren van je klantenpassen! Ik gebruik zelf Stocard en daar ben ik heel erg tevreden over. Wat een handig systeem en het weegt niets. Ook heb ik nu altijd al mijn klantenpassen bij me en kan ik ze niet meer vergeten.

Wat zijn jouw favoriete gratis apps?

xxx Teddy

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Vodafone.

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog