Documentaires om vanavond nog te kijken

Het zal je niet verbazen als ik zeg dat ik, als voormalig mediastudent, kan genieten van een documentaire. Begrijp me niet verkeerd, ik zit echt niet iedere avond zo’n natuurdocu met slaapverwekkend commentaar te kijken. Nee, ik hou meer van een ander soort documentaire. Documentaires waardoor ik zelf geïnspireerd raak, docu’s die een kijkje geven in onze maatschappij of juist misstanden aan de kaak stellen. Ik hou er van. Toch hebben documentaires vaak een wat stoffig imago. Daarom wil ik vandaag 5 documentaires met je delen die je vanavond nog kunt kijken en helemaal niet stoffig en saai zijn! Benieuwd?

Documentaires om vanavond te kijken

#followme – VPRO

Nicolaas Veul is een Nederlandse documentaire- en programmamaker. Een hele goede als je het mij vraagt. Ik heb al veel documentaires van Nicolaas Veul gezien die me van het begin tot het eind boeiden. Een van de laatste die ik van hem gezien heb is #followme. Een hele interessante documentaire omdat hij over Instagram en influencers gaat, een wereldje waar ik me bijna dagelijks mee bezig hou. En nee, het gaat niet over hoe je het beste foto’s kunt maken of de meeste volgers kunt krijgen, maar over de schaduwkant ervan. Hoe makkelijk het is om volgers te kopen en hoe lastig het is om je hoofd boven water te houden in een wereld vol neppe en gekochte volgers en reacties.

Fyre – Netflix

Dit is een documentaire die ik je al eerder aanraadde. Fyre gaat over het gelijknamige Fyre festival wat het meest luxe festival ooit zou zijn op de Bahama’s. Hoewel de plannen er veelbelovend uitzagen, liep het festival compleet de mist in omdat het de organisatoren niet lukte om alles op te zetten. Het resultaat? Complete chaos op het eiland toen alle bezoekers aankwamen. Hoe dat er precies uit zag, zul je zelf moeten bekijken in de docu!

Mijn dochter is vlogger – NPO 3

Een van de documentaires om vanavond te kijken is ‘mijn dochter is vlogger’. Deze documentaire komt toevallig vandaag online op het YouTube kanaal van NPO 3. Of het dus ook écht een goede documentaire is, kan ik je nog niet vertellen. Of ik hem zelf ga kijken? Ja, zeker! Tegenwoordig willen veel kinderen later geen popster meer worden, maar influencer of vlogger. Het is een heel wereldje op zich, waar ik veel van weet, maar ook veel nog niet. In deze documentaire worden drie ouders gevolgd van jonge YouTubers. Hoe gaan zij als ouder hier mee om?

De wereld aan je voeten – NPO 3

Nog een van de documentaires die op mijn te kijken lijstje staat is deze: de wereld aan je voeten. In de wereld aan je voeten volgt documentairemaker Michiel van Erp een aantal Utrechtse kinderen van 2010 tot en met 2018, het jaar dat ze 18 werden. De vraag die hierbij centraal staat is welke gebeurtenissen in hun leven hen maken tot de personen die ze zijn geworden. Hoewel ik deze documentaire dus zelf nog niet gezien heb, lijkt hij me wel super interessant. Sowieso ben ik benieuwd hoe de kinderen het vinden dat ze 8 jaar lang aan een documentaire ‘vast zitten’ in jaren waarin ze enorm veel veranderen.

Het beste voor Kees – 2doc

Een van mijn favoriete documentaires bewaar ik voor het laatst. Misschien ken je hem al: het beste voor Kees. Deze documentaire is al wel wat ouder en veel fragmenten zijn veelvoudig gedeeld op social media, omdat ze zo grappig zijn. Kees Momma is autistisch en woont bij zijn ouders. In het beste voor Kees volgt documentairemaakster Monique Nolte de eerlijke Kees in zijn dagelijks leven. De documentaire laat zien hoe het leven voor Kees is en hoe lastig het soms voor zijn ouders is om te bepalen wat het beste voor hem is.

Bekijk de nieuwste documentaires via NPO start.

Welke documentaires ga jij kijken?

xxx Teddy

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog