Garnier – express 2 in 1 oogreiniginslotion

Lange tijd gebruikte ik een oog make-up remover van Douglas om mijn ooglook ’s avonds te verwijderen. Hij werkte goed, was niet duur en ging lang mee. Helaas besloot Douglas deze remover aan te passen en vond ik hem niet meer fijn. Hij prikte in mijn ogen en dat was nou juist hetgeen wat ik niet wilde. Daarom besloot ik over te stappen naar een andere remover. Na wat reviews te hebben gelezen, kwam ik uit op de express 2 in 1 oogreinigingslotion van Garnier. Veel mensen zijn hier enorm positief over en nu ik hem een tijdje getest heb, wil ik je vertellen wat ik ervan vind. Benieuwd?

De oogreinigingslotion zit in een klein, transparant flesje. Het flesje heeft een witte dop en er staat aardig wat tekst op de voorkant. Hij doet me qua verpakking een beetje denken aan het micellair water van Garnier. Die zit ook in zo’n doorzichtige flacon met veel tekst op de voorkant. De lotion zelf is transparant en heeft een paarse olielaag. Daardoor ziet het product er wat vrolijker uit. Dit paarse kleurtje komt ook terug in de tekst op de verpakking.

Volgens Garnier heeft deze oogreinigingslotion een dubbele werking. Hij zou make-up effectief verwijderen zonder dat je hoeft te wrijven, zelfs waterproof make-up. Ook zou het product je wimpers tot wel 4 weken verzorgen. De lotion is ook geschikt voor een gevoelige huid. Hij zou deze namelijk niet irriteren door de milde formule. Klinkt goed!

Voordat je het product gebruikt, moet je het schudden zodat de verschillende substanties met elkaar mengen. Vervolgens doe je een beetje op een watje, houdt je dit even tegen je oog aan en wrijft dan voorzichtig je make-up weg.

Hoewel ik altijd een beetje sceptisch ben wanneer een merk stelt dat je niet hoeft te wrijven, is het grootste deel van mijn make-up inderdaad weg als ik het watje tegen mijn oog aanhoud en het dan voorzichtig weg veeg. Oogschaduw verwijdert hij zonder enige moeite. Waterproof make-up is iets hardnekkiger, maar ook dat gaat deze remover makkelijk af. Na een paar keer voorzichtig wrijven is alles namelijk weg.

Ik vind het belangrijk dat een remover goed werkt. Daarnaast moet het product niet in mijn ogen prikken of een vettig laagje achterlaten waardoor ik even niet meer scherp zie. Gelukkig heeft deze remover dat niet. Het product prikt niet in mijn oog en ik zie niet wazig na het verwijderen van mijn ooglook.  Heel erg fijn!

Ik ben enorm tevreden over de express 2 in 1 oogreinigingslotion van Garnier. Het product werkt goed, prikt niet in mijn ogen én laat geen vettige laag achter. Het enige nadeel wat ik op dit moment kan bedenken is dat ik het flesje wat aan de kleine kant vind. Als je dit iedere dag gebruikt, kun je hier geen maanden mee doen. Zo heb ik met mijn eerste flesje ongeveer 1,5 maand gedaan. Maar ach, dat neem ik graag voor lief. Ik vind het product namelijk echt fijn. De express 2 in 1 oogreinigingslotion van Garnier is verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen en kost 5,59.

Welke remover gebruik jij voor je oogmake-up?

xxx Teddy

9 comments

  • Ik gebruikte voorheen die van Nivea, micelair water voor de droge huid, maar die vond ik toch best wel duur. Ben laatst dus eens overgestapt op de Etos variant en die bevalt me echt super goed. M’n lippenstift gaat er eindelijk volledig vanaf. Oogmake-up reinigers met olie leggen altijd zo’n laagje over m’n ogen waar ik me dan eeuwig aan stoor.

  • Volgens mij begint dit product een hype te woorden 😛 zo veel goeds hoor ik erover! 1,5 maand met een flesje is nog best te doen, toch? En gewoon inslaan wanneer er een aanbieding is.

  • Het klinkt wel fijn maar ik vind het wel fijn als er een vettig laagje over mijn ogen blijft liggen. Ik gebruik dan ook de olie van de Hema. Dat is een van de enige dingen waar al mijn make-up mee afgaat 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog