make-up kwasten schoonmaken

Make-up kwasten schoonmaken: zo doe je dat!

Iedere beauty lover heeft tegenwoordig minstens één make-up kwast in haar bezit. Oké, ik gebruik ook regelmatig mijn beauty blender of handen, maar zonder mijn geliefde kwasten kan ik écht niet meer. Zie je het al voor je? Een ooglook maken met zo’n sponsapplicator? No, thanks. Wel is het belangrijk dat je jouw geliefde penselen regelmatig schoonmaakt. Maar, hoe kun je make-up kwasten eigenlijk het beste schoonmaken?

Make-up kwasten schoonmaken

Iedere keer dat jij jouw make-up kwasten gebruikt, worden ze vies. Er zitten make-up resten in en bacteriën hopen zich op. Eigenlijk moet je je make-up kwasten één keer per week schoonmaken. Eerlijk is eerlijk, dat haal ik ook niet altijd. Ook reinig ik de kwasten die ik dagelijks gebruik vaker dan dat ene oogschaduwkwastje dat ik één keer per maand pak.

Tip: heb je geen tijd om je kwasten te wassen of wil je ze tussendoor schoonmaken? Doe dan een beetje speciale brush cleanser op een watje en haal jouw kwast hier overheen.

make-up kwasten

Voor het schoonmaken van jouw make-up kwasten kun je verschillende dingen gebruiken. Zelf vind ik baby shampoo het beste werken. Dat ruikt niet alleen lekker, maar is ook mild voor de haren van je kwast. Zo beschadig je deze zo min mogelijk.

Gebruik bij het wassen ook lauwwarm water in plaats van heet water. Waarom? Omdat te warm water de haren van jouw kwast kan beschadigen en dat willen we niet!

make-up kwasten schoonmaken

How to: make-up kwasten wassen

Hoe ik mijn make-up kwasten schoonmaak? Eerst doe ik een beetje shampoo in mijn hand, dan maak ik de kwast nat en haal deze met ronddraaiende bewegingen door de druppel shampoo heen. Daarna spoel ik de kwast uit, net zolang totdat deze helemaal schoon is.

Zorg ervoor dat je je kwast met de haren naar beneden houdt tijdens het wassen. Als er water in de steel loopt, loop je namelijk de kans dat de lijm los laat en je kwast kapot kan gaan en de haren kunnen gaan uitvallen. Dat wil je niet!

brushegg

Vind je het niet fijn om je hand te gebruiken? Er bestaan ook speciale, siliconen houders met ribbels om je kwasten nog makkelijker te wassen. Ik heb zelf de Brushegg die ik ook regelmatig gebruik. Voor grotere kwasten zoals mijn poederkwast vind ik hem niet zo handig, maar voor kleine kwasten is het ideaal.

make-up kwasten schoonmaken laten drogen

How to: kwasten drogen

Ik heb voor mijn kwasten een speciale houder gekocht waarin ik ze ondersteboven op kan ‘hangen’ om ze te laten drogen. Op die manier loopt er geen water in de steel waardoor de lijm los kan laten én vervormen de kwasten niet. Zo behouden ze hun natuurlijke vorm.

Heb je geen speciale houder? Don’t worry, ik heb er ook jaren geen gehad. Wat ik dan gebruikte: een handdoek. hiervan rolde ik het uiteinde iets op, waardoor ik de kwasten schuin kon laten drogen, met de kwast zelf naar beneden. Op die manier loopt er ook geen water in de steel. Het enige nadeel is wel dat je kwasten hierdoor iets kunnen vervormen.

Helaas duurt het wel een tijdje voordat je kwasten weer droog zijn en je ze dus weer kunt gebruiken. Ik was mijn kwasten altijd ’s avonds, zodat ze ’s nachts kunnen drogen. De volgende ochtend zijn ze dan weer ready to go!

Heb jij een beautyblender? Die moet je ook regelmatig schoonmaken! Lees hier hoe je dat moet doen.

Wist jij al hoe je make-up kwasten moet schoonmaken?

xxx Teddy

22 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog