Hoe maak ik mijn Instagram foto’s?

hoe maak ik mijn instagram foto's

In 2014 begon ik met mijn blog en een aantal jaar later maakte ik hier ook een bijpassend Instagram account bij. Als ik terug kijk naar mijn eerste foto’s, zowel van mijn blog als voor mijn Instagram pagina moet ik een beetje lachen. Ik wist niet beter en vond de overdreven filters die ik op Instagram gebruikte écht mooi. Oh well, fout wil ik het zeker niet noemen, maar ik ben de laatste tijd wel een stuk trotser op de kwaliteit van mijn foto’s. Door de jaren heen heb ik enorm veel geleerd, mezelf ingelezen en gewoon kneiter veel geoefend. Mocht jij nou benieuwd zijn hoe ik mijn foto’s voor Instagram maak, dan komt dat goed uit! Vandaag wil ik namelijk met je delen hoe ik mijn plaatjes voor Instagram bedenk, schiet, bewerk én inplan. Benieuwd?

Ideeën opdoen

Voordat ik de foto maak, bedenk ik altijd wat ik precies wil gaan doen. Vaak krijg ik inspiratie van de producten die ik via PR opgestuurd krijg of zelf koop. Ook vind ik het heerlijk om op Pinterest rond te struinen voor leuke ideetjes of gewoon even te brainstormen voordat ik aan de slag ga. Vaak maak ik een lijstje voor het maken van de foto’s met welke foto’s ik wil maken, zodat ik doelgericht aan de slag kan en precies weet wat ik nodig heb.

Apparatuur

De meeste foto’s voor op mijn Instagram pagina maak ik met mijn telefoon. Tegenwoordig zijn de camera’s van je mobiele telefoon zo goed, dat je ook hier al mooie plaatjes mee kunt maken. Zelf heb ik een iPhone met een sim only abonnement. Ik heb gekozen voor een losse telefoon met sim only abonnement omdat ik zo precies kan kiezen wat ik zelf wil. Welke telefoon ik graag wil én hoeveel belminuten en internetdata. Daarnaast is mijn telefoon dan ook echt helemaal van mij en hoef ik er maandelijks niets meer voor te betalen. Ik vind zelf het het fijnst om de foto hierbij al in de ‘vierkant stand’ te maken, zodat ik precies zie hoe alles gekaderd is. Daarnaast plaats ik ook regelmatig foto’s die ook op mijn blog staan. Deze foto’s zijn eigenlijk altijd gemaakt met mijn spiegelreflex camera van Canon. Want daar kun je toch wel erg mooie foto’s mee schieten.

Foto bewerken

Hoewel ik het altijd belangrijk vind om met het juiste licht een foto te maken, is het nou eenmaal zo dat een foto er na het bewerken altijd beter uitziet. Ik ben niet iemand die de hele foto een photoshop beurt geeft, maar ik pas wel graag de kleuren en belichting iets aan. Zelf gebruik ik daar het liefst de app lightroom voor op mijn telefoon. Deze app is gratis, wat ik zelf een pluspunt vind. Kort gezegd gooi ik meestal de belichting en het contrast wat omhoog en verminder ik zowel de hoeveelheid schaduwen als hooglichten. Verder ben ik geen facetuner, al gebruik ik de app wel eens om mijn achtergrond iets witter te maken.

Inplannen

Meestal maak ik meerdere foto’s op een dag en bewerk ik ze ook tegelijkertijd. Als een foto klaar is, plaats ik deze dus niet gelijk. Zelf vind ik het fijn werken om mijn foto’s in te plannen. Hierdoor heb ik een overzicht van wat er komen gaat en hoe het er uit gaat zien. De app/website die ik daar fijn voor vind is Later. Ik plan mijn foto’s altijd in via de computer, want dan kan Later deze ook automatisch voor je posten. Zo kan ik op ieder gewenst tijdstip een foto plaatsen. Ook als ik zelf geen tijd heb, ideaal!

Wat zijn jouw tips als het gaat om Instagram foto’s?

xxx Teddy

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Ben.nl

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog