10x dingen die leuk zijn aan een grote stad

Ik ben opgegroeid in een dorp. Ik voel me daar nog steeds thuis, maar sinds ik in Utrecht woon vind ik de “grote stad” ook heel erg leuk. Ik moet toegeven dat het echt wel even wennen was, maar Utrecht is een hele leuke stad en het wonen in een stad brengt voor mij op dit moment veel voordelen met zich mee. Vandaag wil ik daarom 10 dingen met je delen die leuk zijn aan het wonen in een grote stad. Of tenminste, die ik heel erg leuk/handig vind aan een grote stad. Benieuwd?

 1. Een supermarkt op loofafstand
  Toen ik nog thuis woonde, deed ik bijna nooit boodschappen. Nu ik op mezelf woon moet ik dit zelf doen. Eerst moest ik altijd een klein stukje fietsen naar de supermarkt, maar nu hoef ik maar de straat over te steken en er zit er eentje. Ideaal als ik weer eens wat vergeten ben of nog even wat lekkers wil halen. Ook is ie lekker lang open.
 2. De uitstraling
  Grote steden vind ik er altijd zo mooi uitzien, nouja, niet ieder deel, maar er staan vaak mooie oude huisjes of grote gebouwen die de stad echt compleet maken. Zo heeft Utrecht de Dom en haar mooie grachten.
 3. alles op loop/fietsafstand
  Vorig jaar moest ik iedere dag met de trein naar colleges en ook als ik even de stad in wilde was ik wel eventjes onderweg. Nu ik in een stad woon, pak ik de fiets en ben ik binnen no time bij mijn colleges, bij de stad of allerlei andere handige dingen. Ideaal.
 4. Er zijn altijd mensen op straat
  Als je ’s avonds naar huis moet fietsen, of juist ’s ochtends heel vroeg kom je altijd wel mensen tegen. Dat vind ik toch wel een fijn idee.
 5. Er is altijd wat leuks te doen
  Een feestje, ergens wat drinken, een leuke sport, het kan allemaal in een grote stad. Alles is er en alles kan.
 6. De mensen
  Ik hou ervan om mensen te kijken. In de trein, in het park, in de stad. Ik vind het vooral leuk om te zien dat er in de stad heel veel verschillende mensen rondlopen.
 7. Je kunt er lekker winkelen
  In het dorp waar ik vandaan kom zijn vrijwel geen winkels, dus ik vind het echt fijn dat ik hier maar even naar de stad hoef te fietsen en enorm veel winkels tot mijn beschikking heb. Helaas is mijn portemonnee hier iets minder blij mee…
 8. Of lekker uit eten
  Ook zoiets, in de stad kun je kiezen uit bizar veel restaurants. Zo leuk!
 9. Thuisbezorgd
  Toen ik met huisgenootjes voor het eerst pizza wilde bestellen, ging er een wereld voor me open. Ik wist niet dat er zo veel dingen waren die je kon laten thuisbezorgen, nog een voordeel van de stad als je even geen zin hebt om te koken.
 10. Het spontane
  Om de een of andere reden is alles veel spontaner sinds ik in de grote stad woon. Als iemand in de buurt is of ineens tijd over heeft, kun je spontaan bij elkaar langsgaan. Toen ik nog thuis woonde was het best een gedoe om met vriendinnen af te spreken. Dit moesten we dan ook altijd plannen.

Wat vind jij leuk aan een grote stad?

xxx Teddy

7 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog