My school story tag

De zomervakantie zit er voor de meesten alweer (bijna) op en de scholen openen hun deuren weer. Aan de ene kant is dat toch wel een beetje jammer, maar naar school gaan heeft ook zeker zo z’n voordelen. Zo zie ik mijn vriendinnen weer meer en heb ik een vast ritme, waardoor ik niet de hele dag in bed blijf hangen. Ook is school natuurlijk heel erg belangrijk en is het fijn dat wij gewoon naar school kunnen. Laatst zag ik de my school story tag voorbij komen bij Vera en om deze week een beetje een schoolthema te geven, besloot ik hem in te vullen. Benieuwd naar mijn antwoorden?

Hoe oud ben je en zit je nog op school?
Ik ben op dit moment 19 en ja, ik zit nog op school. Ik begin volgende week namelijk aan mijn tweede jaar op de universiteit.

Welke niveau(s) heb je gedaan?
Ik heb VWO gedaan en ik ben daarna gelijk begonnen aan mijn opleiding aan de universiteit.

Vond je school leuk?
Ik vond de middelbare school niet altijd even leuk, maar ik heb er zeker een goede tijd gehad op mijn middelbare school. Ik had leuke vriendinnen en ook leuke leraren. Hoewel ik het daar prima had, merk ik toch dat ik bij mijn opleiding nu meer op mijn plek ben.

Wat vond je het leukste vak op school?
Zonder twijfel maatschappijwetenschappen. Het was af en toe pittig, vooral voor de politieke kant van het vak moest ik moeite doen, maar de media kant vond ik heel erg interessant. Dit vak kon ik kiezen in mijn pakket en ik ben enorm blij geweest met die keuze.

Wat vond je het stomste vak op school?
Scheikunde. Ik vond het lastig en niet interessant genoeg om er veel moeite in te steken. Dit vak heb ik dan ook zo snel mogelijk uit mijn pakket gegooid.

Hoe laat stond je op om naar school te gaan?
Toen ik op de middelbare zat, stond ik vaak rond 7 uur of kwart over 7 op. Nu ik op de universiteit zit, heb ik hele onregelmatige tijden en daardoor is de tijd dat ik op moet staan nooit hetzelfde.

Hoe ging je naar school? Fiets, bus, etc.
Ik ging vroeger altijd fietsend naar de basisschool en ook aan het begin van de middelbare school ging ik met de fiets. Toen ik 16 was, kreeg ik een scooter waarmee ik naar school ging. Dat scheelde aardig wat tijd en ik was het fietsen een beetje zat. In het eerste jaar van mijn studie moest ik met de trein en mijn fiets naar mijn colleges. Nu ik op kamers woon hoef ik alleen een klein stukje met de fiets.

Wat voor schooltas gebruikte je?
Ik vond het heel erg lastig om mijn allereerste tas uit te zoeken voor de brugklas. Hij moest namelijk niet suf zijn, niet te groot maar ook zeker niet te klein. Ik koos toen voor een zwarte bowling bag van Converse. Deze tas heeft me een aantal jaar geholpen om mijn boeken mee te nemen. Later kocht ik een rechthoekige, bruine handtas van H&M en daar heb ik de rest van mijn middelbare schooljaren mee gedaan. Op dit moment heb ik een taupekleurige rechthoekige tas met zowel handvaten als een schuine band die je over je schouder kunt hangen.

Welke beautyproducten zaten altijd in jouw schooltas?
Ik had op de middelbare eigenlijk vrij weinig beautyproducten in mijn tas zitten. Vaak had ik wel een mini deo en een lipbalm mee, maar daar hield het dan ook op. Nu neem ik vaak wat meer mee. Meestal heb ik wel een stiekje, wat lipsticks, een tube handcrème en een parfumtestertje in mijn tas zitten.

Wat voor agenda had je vroeger?
Ik had op de middelbare ieder jaar een hele andere agenda. De ene keer eentje van Paul Frank, dan eentje van Blond Amsterdam en ook heb ik er eentje van PIP gehad. Nu koop ik vaak een hele simpele agenda bij Bruna en pimp deze daarna.

Wat is jouw grootste schoolblooper?
Ik weet niet of dit mijn grootste blooper is, maar ik ben een keer in de gang onderuitgegaan omdat mijn Engels docent de deur open deed en ik dit niet zag. Ik liep dus als het ware tegen de deur aan en viel daarna vol vooruit. Oeps…

Wat deed je als de les saai was?
Wat ik deed als de les saai was lag er heel erg aan welke leraar ik op dat moment had. Was ie streng? Dan tekende ik vaak gewoon wat in mijn schrift. Wist ik dat ik veel kon maken zonder gedoe te krijgen, dan praatte ik vaak met vriendinnen of ging whatsappen.

Wie is jouw favoriete leraar en waarom?
Mijn favoriet was mijn kunst lerares. Zij was ook gelijk mijn mentor en ze was gewoon heel erg lief. Ze was er altijd voor je en maakte altijd leuke opmerkingen.

Vertel een leuk verhaaltje over iets wat je mee hebt gemaakt op school.
Tijdens één van de laatste kunst lessen van het jaar, hadden we allemaal enorme zin in pizza. We hadden al eens eerder als grap bedacht om pizza’s te bestellen, omdat dit in de buurt van mijn school goedkoop kon, maar nu gingen we dit ook echt doen. Onze docent at vrolijk mee en we hadden nog nooit zo veel lol gehad in één lesuur.

Wat ben je geworden nadat je school hebt afgemaakt?
Ik moet mijn opleiding nog afmaken, dus op dit moment ben ik student. Ik heb nog geen idee wat ik ga worden als ik mijn opleiding afgerond heb….

Wat is jouw grootste schoolblooper?

xxx Teddy

8 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog