Treinverhalen

In het artikel over mijn eerste week als student liet ik al doorschemeren dat ik het heerlijk vind om in de trein te zitten. Oké, als ik moet kiezen tussen mijn heerlijk warme bed ’s ochtends of een vroege trein, verkies ik toch mijn bedje. Maar je hoort de meest leuke verhalen in de trein en je kunt onwijs veel mensen kijken.

Ik reis wel eens net na 5 uur met de trein, wat betekent dat ik in de spits reis. Vaak is het dan enorm druk en praat iedereen door elkaar, maar laats was het lekker stil. Op twee hele schattige omaatjes na. Ze kletsten aardig wat met elkaar af over de meest geweldige onderwerpen. Ze begonnen over tupperware bakjes en citroenzeep, een wondermiddel als ik de ene oma moet geloven, om daarna over te gaan op de file waar we voorbij zoefden en die toch wel erg lang was tegenwoordig.

Om even voort te borduren op de oudere generatie: Een opa wilde de trein in met zijn rollator en tilde deze, met moeite, omhoog. Verschillende mensen wilden hem helpen, maar dat wilde hij zelf niet. Hij was vastbesloten om de klus alleen te klaren. Een klein omaatje wat erachter aan schuifelde mopperde op hem dat ie “zichzelf toch echt wel mocht laten helpen op deze leeftijd”. Toen hij ook nog op een van de klapstoeltjes ging zitten, had ze het gehad. “Ik ga lekker op zo’n stoel zitten hoor!”

Of verhalen over die ene hele gemene stagebegeleider. Ik heb ze al meerdere keren voorbij horen komen. Net een sprookje met een boze stiefmoeder waarvan je allerlei stomme klusjes moet doen. Ik ben wel benieuwd geworden wat mij te wachten staat in mijn stage periode…

Natuurlijk is de trein niet altijd leuk. Vertraging, storing of andere onmogelijke oorzaken. Precies die trein die ik moet hebben gaat niet, of gaat wel, maar net iets te vroeg voor mij. Je kent het waarschijnlijk wel. Maar trein, met al je verhalen en verschillende mensen, ben je stiekem ook best wel heel erg mooi.

Reis jij ook wel eens met de trein?

xxx Teddy

15 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog