Waarom de herfst wél leuk is

Terwijl ik dit typ, slaan harde regendruppels tegen het raam. Een knus geluid, maar wat ben ik blij dat ik niet naar buiten hoef. Er is niets meer over van de heerlijke zomer die we achter de rug hebben. De herfst heeft zijn intrede gedaan, en goed ook. De temperaturen zijn gedaald en dat het regent lijkt bijna de nieuwe standaard. Hoewel ik helemaal geen fan ben van het najaar, en al HELEMAAL niet van regen, moet ik toegeven dat de herfst wél leuk kan zijn. Hoe dan? Hoor ik je denken. Nou, dat wil ik je vandaag vertellen. Benieuwd?

Oké, beeld je even in: je zit op de bank. De tv staat aan en je settelt je in de berg kussens. Naast je ligt een zacht dekentje, die je over jezelf heen trekt totaal je kin. Op de salontafel branden kaarsjes en stijgt een wolkje stoom op van je dampende thee. Dat is precies wat ik zo heerlijk vind aan de herfst. In het najaar kan ik op de een of andere manier extra genieten van een avondje op de bank. Wanneer het lekker weer is, heb ik altijd het gevoel dat ik iets moet doen. Een zwoele zomeravond? Perfect om op een terrasje door te brengen met vrienden en zonde om op de bank te hangen. Maar in de herfst hoef ik niets kan ik van een avondje bankhangen nét wat meer genieten.

Ook heerlijk in de herfst: de kou in. Als je me een beetje kent, zul je dit gek vinden klinken. Ik ben namelijk een enorme koukleum. Toch kan ik echt genieten van een boswandeling op een frisse dag (oké, wel pas als eindelijk droog is). Naast dat het bos altijd prachtig is in de herfst met al die felle kleuren, vind ik het heerlijk om na een frisse wandeling weer de warmte in te gaan. Schoenen uit, sloffen aan, een pot thee opzetten en opwarmen. Dat vind ik altijd zo knus!

Zo zie je maar, dat ook de herfst met al zijn regen zijn charmes heeft. En dat is nog niet alles. Denk aan veel en ongegeneerd warme chocomelk drinken, fluffy truien die eindelijk weer uit de kast mogen, zo veel pepernoten eten totdat je ze een jaar niet meer hoeft én weer donkere lipsticks dragen. Herfst, kom maar op!

Wat vind jij leuk aan de herfst?

xxx Teddy

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog