Balea – Feuchtigkeits Maske

Afgelopen zondag had ik na een druk dagje wat tijd voor mezelf. Ik hoefde even niets. Ik zat relaxed achter mijn laptop en bedacht me dat het alweer een tijdje geleden was dat ik een maskertje had gedaan. Omdat mijn huid een beetje droog was, koos ik voor het feuchtigkeits masker van Balea die ik een tijdje terug in Duitsland kocht. Vandaag wil ik deze dan ook aan je laten zien. Benieuwd?

Het masker zit in een zakje met zachte kleurtjes. Op de voorkant staan papaya’s en waterspetters. Op de achterkant van het zakje vind je wat informatie over het masker en uitleg over hoe je het masker het beste kunt gebruiken. De meeste maskertjes die ik in Nederland koop, zijn voor één keer gebruik. Dit maskertje van Balea is opgedeeld in twee zakjes, waardoor er genoeg in zit om twee keer mee te doen. Dat vind ik erg leuk!

Volgens Balea zorgt dit masker wat verrijkt is met papaya extract en aloë vera voor verfrissing en hydratatie. Het masker zou droge lijntjes verminderen en de huid zou merkbaar zachter en gladder zijn. Voor het beste resultaat moet je het masker 10-15 minuten laten inwerken en er daarna afwassen met lauw water.

Toen ik het zakje open scheurde, kwam de lekkere geur van het masker me gelijk al tegemoet. Het masker ruikt fris en een beetje fruitig. Hij ruikt licht naar (hoe kan het ook anders) papaya.

Qua textuur is het masker niet zoals ik gewend ben. Om de een of andere reden doet dit masker me een beetje denken aan yoghurt, maar dan iets meer vloeibaar. Het masker is dan ook niet egaal aan te brengen, maar dat maakt niet uit.

Na het masker voelde mijn huid zacht en gevoed aan. Wel was het een beetje gevoelig. Mijn wangen waren een beetje rood, terwijl ik hier normaal nooit last van heb. De droge plekjes waar ik last van had, waren niet erger geworden door dit masker. Maar ik had ook niet het idee dat ze duidelijk minder droog waren geworden. Het masker heeft dus geen hele duidelijke werking, maar het is wel een fijn maskertje om te gebruiken en even tot rust te komen.

Ik vind het feuchtigkeits masker van Balea prima. Het is een leuk maskertje met een lekkere geur en een fijne textuur, maar dit masker verricht geen wonderen voor mijn huid. Ben je dus op zoek naar een leuk maskertje just for fun? Dan is dit wel iets voor jou. Als je op zoek bent naar een heel goed masker tegen een droge huid, kun je misschien beter verder zoeken en dit maskertje in het schap laten liggen. Wel is dit maskertje heel goedkoop. Voor dit zakje met twee maskertjes betaal je namelijk maar 0,45.

xxx Teddy

7 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog