Balea – handcreme fruity harmony

Het merk Balea zag ik de laatste tijd steeds vaker voorbij komen. Als mensen naar Duitsland waren geweest, zaten er in hun shoplog bijna altijd één of meerdere producten van Balea. Ik had nog helemaal geen ervaring met dit merk en besloot dat daar maar eens verandering in moest komen de volgende keer dat ik naar Duitsland zou gaan. In het pakketje wat ik laatst won, zat een handcrème van Balea. Ik kon dus eerder kennis maken met dit leuke merk dan gedacht. Vandaag wil ik je mijn mening geven over dit merk aan de hand van de schattige fruity harmony handcrème. Benieuwd?

De verpakking is lekker vrolijk. De dop is oranje en de tube lichtgroen. Ook staat er een mooie afbeelding op de tube van de dingen die in de geur van de handcrème verwerkt zijn. Zo’n vrolijke tube zorgt er bij mij altijd voor dat ik het product net iets leuker vind. Ook het feit dat het een knijptube is, vind ik fijn. Dit werkt hygiënisch en makkelijk.

Balea is een merk van DM. De DM is een Duitse drogisterij. Volgens Balea is deze handcrème geschikt om dagelijks te gebruiken. Je handen zouden zacht, gehydrateerd en soepel worden van deze crème.

Wil een handcrème echt tot mijn favorieten gaan behoren dan moet ie ten eerste goed werken en ten tweede ook lekker ruiken. Dat laatste is zeker het geval bij de fruity harmony handcrème. Deze handcrème met de geur van drakenfruit en kokosmelk ruikt heerlijk zoet. Hij ruikt echt naar een fruitige, zomerse cocktail. Perfect voor deze tijd van het jaar.

De geur is vooral duidelijk aanwezig als ik mijn handen aan het insmeren ben. Zodra de crème ingetrokken is, vervaagt de geur en blijft alleen nog licht aanwezig. Dit vind ik eigenlijk wel prettig, want te overheersende geuren vind ik nooit fijn.

Per keer heb je helemaal niet veel nodig. Één keer knijpen in de tube is genoeg voor beide handen. Heb je hele droge handen? Dan heb je misschien wat meer nodig. De crème smeert makkelijk en fijn uit. Hij trekt snel in en laat een heel klein beetje een vettig laagje achter. Dit vind ik vaak niet zo fijn, maar omdat het hier zo weinig is, vind ik dit te verwaarlozen.

Na het insmeren voelen mijn handen zacht en gevoed aan. Ze zijn dan niet meer droog. Wel denk ik dat dit vooral een lekkere crème is voor in het voorjaar/de zomer. In de winter heb je misschien een wat voedendere crème nodig om je handen mee te verzorgen.

Ik vind de fruity harmony handcrème van Balea erg leuk. De geur is erg lekker en perfect voor deze tijd van het jaar. Ook de werking is goed, mijn handen voelen zacht en gehydrateerd aan na het smeren. Deze handcrème komt uit Duitsland en is dus ook helaas niet verkrijgbaar in Nederland. De fruity harmony handcrème kost 1,15 voor 100 ml. Ik had niet verwacht dat dit product zo goedkoop zou zijn. De prijs is dus ook echt een groot pluspunt. Dit is zeker een positieve eerste ervaring geweest met het merk Balea. De volgende keer dat ik in Duitsland ben, ga ik dan ook zeker even een kijkje nemen bij het schap van Balea.

Kende jij het merk Balea al?

xxx Teddy

9 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog