Ciaté corrupted neon manicure

Ik hou van koopjes scoren. In winkels zoals action, euroland, zeeman en big bazaar kom je soms gewoon merk producten tegen voor een veel kleiner prijsje. Vaak loop ik als ik aan het shoppen ben even snel zo’n winkel binnen. Stel dat ze wat leuks hebben! Toen ik een paar weken geleden dit setje van Ciaté zag bij big bazaar, kon ik hem niet laten liggen.

Er waren allerlei verschillende setjes van Ciaté. Een paar om caviar-nails te maken, een paar varianten met folie om je nagels een gekke print te geven en de neon manicure. Ik hou van glitters dus deze wilde ik graag proberen. Bij de big bazaar waar ik was hadden ze dit setje in 4 verschillende kleuren. Blauw, geel, oranje en roze. Ik heb gekozen voor de roze kleur.

Ciaté krijgt dikke pluspunten voor de verpakking. Wat een mooie verpakking! Over alles is nagedacht. Omdat de nagellakjes licht geven in black light heeft de verpakking ook een black ligt versie van de originele foto als je deze beweegt. Heel tof.
Of ze ook echt licht geven heb ik niet kunnen testen. Ik heb namelijk geen black light lamp thuis.

Op de achterkant staat uitgebreid hoe je de producten moet gebruiken. Het leek me handiger als ze de achterkant van ander materiaal hadden gemaakt, of eventueel een sticker, want nu zijn de letters niet allemaal even goed leesbaar.

In het doosje zitten drie producten. Als eerste de gekleurde nagellak. Ik vind de flesjes van Ciaté er erg mooi uit zien. Mooie lange dopjes, een schattig strikje en brede flesjes. Heel anders dan andere merken. Het tweede product is een topcoat mini speciaal voor black light. Als je het flesje beweegt zie je ook al dat ie een beetje een paarse gloed heeft. Het laatste product is natuurlijk het leukste. Dit zijn de neon glitters. De glitters zitten net zoals het lakje in eenzelfde flesje en hebben dezelfde kleur. Tot nu toe erg goed allemaal!

De eerste stap is natuurlijk een base coat aanbrengen. Er staat dat je het beste een base coat van Ciaté zelf kunt gebruiken, maar ik heb gewoon mijn base coat van essence gebruikt. Werkt ook prima. Daarna heb ik mijn nagels gelakt. Op de achterkant staat dat je twee laagjes aan moet brengen. Zoals je op de foto ziet scheen de nagellak nog een beetje door met twee laagjes. Ik heb dan ook uiteindelijk drie laagjes gebruikt.

De glitters moet je over je nog natte nagels strooien. Hierdoor hecht het beter. Bij het setje zat ook een plastic bakje waar je je vingers boven kan houden tijdens het strooien. Zo kun je de overige glitters weer terug doen in het potje. Gelukkig maar, want op de foto is te zien dat ik iets te enthousiast was geweest…

Toen ik mijn nagels een beetje af had getikt tegen het bakje en ze eens bekeek was ik zeer tevreden over het resultaat. Zie hoeveel glitters! Net alsof je er een extra glitter topcoat overheen had aangebracht. Ook de kleur vind ik echt heel vet hier.

Ik besloot mijn vingers een beetje schoon te maken, de glitters zaten natuurlijk overal, en de topcoat aan te brengen. Dit had ik misschien beter niet kunnen doen, want check het resultaat. Alleen mijn middelvinger was nog een beetje glitterig. Wat zonde! Ik besloot mijn andere hand niet te doen met de topcoat om te kijken of dit zou uitmaken, maar ook hier verdwenen de glitters omdat ik mijn handen had gewassen.

Wat zonde! Het setje had zo leuk kunnen zijn. Als je graag een subtiel glittertje wil is dit natuurlijk een leuk setje, maar dat was volgens mij niet de bedoeling.
Gelukkig kun je de nagellak ook los gebruiken, want ik vind de kleur wel heel mooi. Het is een lekker opvallend felroze kleurtje. Deze dekt dus in drie laagjes, maar droogt wel lekker snel.

Nee, voor 9 euro zou ik dit setje volgende keer toch laten liggen.

Wat vind jij van Ciaté?

xxx Teddy

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog