Essence protecting base coat

Ik gebruik altijd een base coat onder mijn nagellak. Met top coat ben ik niet zo fanatiek. Ik heb toch het idee dat een base coat echt wat voor mijn nagels doet. Natuurlijk moeten je nagels om de zoveel tijd even rusten, maar toch kunnen je nagels (ondanks het rusten) verkleuren door nagellak. Als je een base coat gebruikt, zou dit veel minder snel kunnen gebeuren. Ik ben niet zo kieskeurig met de soort base coat, als ie maar snel droogt. Ik besloot de protecting base coat van Essence eens te proberen. Kijk je mee?

Het flesje is, zoals we van Essence gewend zijn, basic. Bij nagellak vind ik dat prima. Ik verwacht dan geen geweldige creatie. Nee, merken mogen dat bewaren voor oogschaduw paletten. De dop is zwart en het flesje doorzichtig. Prima.

Volgens Essence droogt de base coat snel. Het zou de perfecte basis zijn voor iedere manicure omdat het je nagels beschermt tegen verkleuring. Precies hetgeen wat ik in een base coat zoek. Niet meer en niet minder.

De base coat lakt erg fijn, het kwastje werkt prima en er komt ook niet teveel lak op je nagel. Ook is de base coat echt snel droog. Dat vind ik een heel groot pluspunt. De laatste belofte kom Essence ook na. Mijn nagels verkleuren niet door de nagellak die ik draag. Ik draag eigenlijk alle soorten kleuren wel op mijn nagels. In de lente soms blauw of groen, in de zomer felroze, in de herfst wat warmere tinten en in de winter soms ook donkere kleuren. Deze base coat kan ze allemaal aan.

Ik ben heel erg tevreden over deze base coat. Hij doet precies wat ie moet doen en is ook nog eens goedkoop. De protecting base coat van Essence kost namelijk maar 1,99 en is te koop bij kruidvat.

Gebruik jij ook altijd een base coat of sla je dat vaak over?

xxx Teddy

21 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog