Kruidvat – solait protect & tan

De zomer komt er weer aan en hoewel we al wat zonnige dagen achter de rug hebben, moet het echte werk nog beginnen. Rond deze tijd van het jaar trek ik mijn anti-zonnebrandcrèmes weer uit de kast om mezelf te beschermen. De anti-zonnebrandcrème die ik normaal gebruikte was op en omdat ik me wel wilde beschermen tegen de zon met het lekkere weer van de afgelopen weken, probeerde ik eens de solait protect & tan high sunspray van Kruidvat uit. Vandaag wil ik deze met je delen. Benieuwd?

De fles ziet er lekker zomers uit. De fles zelf is knal geel/oranje en de dop is heel mooi brons. Er staat wat informatie op en met cijfers in dezelfde bronzen kleur wordt de factor aangegeven. De fles ziet er eigenlijk prima uit. Niet heel bijzonder, maar dat hoeft ook niet bij dit soort producten.

Volgens Kruidvat zorgt de solait protect & tan SPF 30 sunspray met vitamine E voor een hoge bescherming voor de zeer lichte huid. Ook ondersteunt de sunspray de natuurlijke bruining van de huid. De spray bevat namelijk tanositol. Dit is een natuurlijk voorkomend ingrediënt dat de aanmaak van huideigen melanine ondersteunt. Hierdoor krijg je een egale en natuurlijke bruine teint. Wel zegt Kruidvat erbij dat het bruiningseffect afhangt van jouw huidtype.

Zodra ik echt de zon in ga, gebruik ik eigenlijk altijd factor 30 of hoger. Het is namelijk heel belangrijk om jezelf te beschermen tegen de zon. Ik ben vrij licht en kan daardoor snel verbranden. Als ik mezelf goed en regelmatig insmeer met factor 30 heb ik hier geen last van. Ook gebruik ik de laatste jaren vaak een crème die ervoor zorgt dat ik nog wel een beetje bruin kan worden. Ik wil namelijk niet de hele zomer spierwit blijven.

De protect & tan spray werkt prima. Het sprayen gaat makkelijk en de crème smeert fijn uit. Ik vind het wel fijn dat het echt een witte crème is. Zo kan ik het duidelijk zien wanneer het goed uitgesmeerd is en dat ik geen plekjes vergeten ben. Gelukkig laat de spray geen witte waas achter als je hem goed uitsmeert. Ook plakt ie niet na het insmeren. Daarnaast ruikt de sunspray erg lekker. Hij doet me gelijk denken aan een warme dag op het strand. De geur blijft overigens niet hangen na het insmeren.

Als ik me gewoon regelmatig insmeer met deze sunspray, verbrand ik niet. Hij doet dus zeker goed zijn werkt. Ook heb ik het idee dat ik nog wel bruin kan worden ook al heb ik mezelf ingesmeerd.

Ik ben erg tevreden over de solait protect & tan sunspray van Kruidvat. Hij doet goed z’n werk en ik kan gewoon een beetje bruin worden ook al heb ik mezelf ingesmeerd. De sunspray kost 10,99 voor 200 ml. Een prima prijsje als je het mij vraagt, want zonnebescherming is sowieso vrij prijzig.

Smeer jij jezelf altijd goed in als je de zon in gaat?

xxx Teddy

8 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog